“Argentina - mėsėdžių rojus”, - sako žurnalistas Vytaras Radzevičius, šiemet kartu su kolega Martynu Starkumi keliavęs po Pietų Ameriką. Aplink puodus pasisukinėti mėgstantis keliauninkas sako, kad ir šį kartą iš kelionės parsivežė kelis receptus, kuriuos patartų visiems išbandyti.
Kepsnys
© Shutterstock nuotr.

Kepsnys su padažu “Čimičiuri”

Anot Vytaro, kepdami kepsnius argentiniečiai nenaudoja jokių marinatų, nes tai - mėsos gadinimas. Jautienos gabalėlius kepa ant žarijų pabarstę truputėliu druskos, o prie jų visuomet pateikia padažą. Svarbiausias patarimas - jautienos jokiu būdu negalima perkepti, nes ji bus sausa ir neskani. Užtenka ant karštų žarijų gabalėlius iš abiejų pusių apkepti po kelias minutes.

Padažui reikės:


• 2 saujų petražolių,
• 2 svogūnų,
• 4 raudonųjų paprikų,
• 250 ml alyvuogių aliejaus,
• 85 ml vyno acto,
• druskos bei juodųjų pipirų.

Papriką, svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Petražoles susmulkinti.

Inde daržoves pasūdyti, pabarstyti pipirais ir viską gerai išmaišyti. Tuomet supilti vyno actą ir alyvuogių aliejų, uždengti dangčiu arba maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 12 valandų. Padažas visuomet patiekiamas prie keptos mėsos.

“Potaje de la pampa” (jautienos sultinys)

Reikės:

• 4-5 l vandens,
• 1,5 kg jautienos,
• 200 g morkų,
• 125 g ropių,
• 250 g porų,
• 2 mažų džiovintų ankštinių pipirų
• 400g salierų šaknų,
• 400 g kukurūzų grūdų (tinka ir konservuoti),
• druskos, Kajeno pipirų, čiobrelių, lauro lapų.

Supjaustytą mėsą sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Sudėkite nuluptas, supjaustytas į 2-4 (pagal dydį) dalis daržoves: morkas, ropes, porus. Sudėkite gabaliukais supjaustytas salierų šaknis.

Valandą prieš baigiant virti įberkite žiupsnį Kajeno pipirų, įmeskite 2 mažus džiovintus ankštinius pipirus. 10 minučių prieš tiekiant į stalą, suberkite konservuotus kukurūzus.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Trimečio mama nebeištvėrė: tai kam aš moku sveikatos draudimą? (7)

Prireikė gydytojo oftalmologo konsultacijos? Geriau iš anksto apsilankykite Valstybinės ligonių...

Tėvai – priblokšti: Vilniaus vaikų darželio direktorė elgėsi lyg monstrė (22)

Vaikų darželio direktorė, smurtavusi prieš penkiametį auklėtinį, sulaukė atpildo – Vilniaus...

Gyvai / Eurolygos mūšis Bamberge: „Brose“ – „Žalgiris“ (30)

Kauno „Žalgirio“ (11/6) krepšininkai Eurolygos 18 ture antradienio vakarą antrą kartą šiame...

R.I.T.A. Už lėšas skurdo kaime mažinimui – odiniai diržai ir piniginės (102)

Absoliuti dauguma Seimo narių išlaidas viešosios informacijos rengėjams galėtų pakeisti...

Nemalonumų sulaukęs buvęs garsios advokatės žentas: jeigu lemta, nuo kalėjimo nepabėgsi (60)

Dėl baisios avarijos išgarsėjęs buvęs garsios sostinės advokatės žentas Arnas Tumėnas vėl...

Dažniausiai užsienio žiniasklaidoje minimas Lietuvos miestas – iš arti (12)

Atvykus JAV ir kituose žemynuose garsiai Ballų šeimynai, viso pasaulio dėmesys krypsta į...

Aplinkinių nurašyta panevėžiečio idėja virto pragyvenimo šaltiniu: man sakydavo, kad mirsiu badu (16)

„Jeigu tavo namuose nėra katino, tai ką tu myli?“ –rašoma ant Mariaus Dijoko sukurto...

Gyvai / Dešimtasis Dakaro etapas: greičio ruože lietuviai žengia koja kojon (113)

Po neplanuotos pertraukos, kai dėl prasto oro buvo atšauktas devintasis etapas, jubiliejiniame...

Siaubinga tragedija Kazlų Rūdoje (477)

Kazlų Rūdoje - siaubinga tragedija. Pirmadienį nusižudė mergina, o kitą dieną - ir jos mama.

Siaubinga parduotuvės klaida: pardavė nuodingą žuvį, galinčią sukelti skausmingą mirtį (6)

Gamagoryje (Japonija) per garsiakalbius skamba įspėjimas nevalgyti nuodingos žuvies, kurios penkias...