Reikės:
100 g sausainių;
15 g želatinos;
1 citrinos;
1 l natūralaus jogurto;
0,5 stiklinės cukraus;
300 ml riebios grietinėlės;
100 g sviesto;
Braškių.
Paruošimas:
Citriną nuplaukite, išspauskite sultis, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę.
Sudėkite į jogurtą cukrų, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Pagal instrukciją ištirpinkite želatiną, pridėkite 2 šaukštus jogurto, išmaišykite, tuomet supilkite į likusį jogurtą ir vėl gerai išmaišykite.
Sausainius smulkiai sutrupinkite, išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais. Gauta mase išklokite kepimo popieriumi padengtą formą, masę išlyginkite.
Išplakite grietinėlę, supilkite į jogurto masę ir gerai išmaišykite. Užpilkite kremu sausainių pagrindą.
Padėkite tortą į šaldytuvą 2 – 3 val. Prieš patiekiant išdėliokite ant torto viršaus pjaustytas braškes.
Skanaus!