aA
Stebuklingos Kalėdinės vakarienės paslaptis – šimtmečių senumo tradicijos. Prie šio gausaus, dosnaus ir nuo mėsiškų patiekalų linkstančio vaišių stalo jus kviečia virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.
© DELFI / Tomas Vinickas

Jautienos liežuvis drebučiuose

Ingredientai 6 porcijoms:

1 jautienos liežuvis
1 pastarnokas
1 morka
1 svogūnas
200 g. spanguolių
6 šaukšteliai želatinos
1 l jautienos sultinio
2 lauro lapai
Šaukštelis juodųjų pipirų žirneliais
Šaukštelis kadagių uogų
Žiupsnelis druskos
Petražolių pagal skonį

Paruošimas:

Jautienos liežuvį nuplaukite šaltu vandeniu ir įdėkite į puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, nuimkite putas ir palikite mėsą virti 1 valandai. Po valandos sudėkite lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius, kadagių uogas, druską ir petražoles. Išmaišykite ir viską palikite virti dar 1 valandai.

Kol sultinys verda, pastarnoką, morką ir svogūną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais bei apkepkite, kol daržovės patamsės. Sultiniui išvirus į jį suberkite želatiną, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tuomet puodą vėl pastatykite ant viryklės ir nuolatos maišydami ištirpinkite želatiną. Jai ištirpus, sultinį perpilkite į kitą indą, o jautienos liežuvį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Į patiekalui skirtą indą aukštais kraštais įpilkite sultinio ir įdėkite į šaldytuvą, kad sultinys sustingtų. Ant sustingusios masės uždėkite pusę supjaustyto liežuvio ir daržovių su spanguolėmis bei vėl užpilkite sultiniu. Leiskite jam dar kartą sustingti ir šį sluoksnį pakartokite antrą kartą. Galiausiai viską palikite stovėti šaldytuve, kol galutinai sustings.

Patiekimas:

Sustingusią masę apverskite į lėkštę.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Paksą į prezidento postą vedęs Katkevičius: viskas yra taip pat, pamokų neišmokome (80)

2002 metais Lietuvoje vykę prezidento rinkimai nustebino ne vieną analitiką. Nors 2001 m. apklausos...

Pensijų pokyčiai palies visus: kitąmet reikės apsispręsti, kaip elgsimės su savo pinigais (54)

Nuo kitų metų pensijai kaupsime kitaip nei tai darėme iki šiol. Visi jaunesni nei 40 metų...

Bloomberg ekspertas: su Vokietijos skola dedasi kažkas neaiškaus (19)

Krentantis Vokietijos vyriausybės skolos pajamingumas – klasikinės „atsitraukimo“ strategijos...

Skandalų centre vis atsiduriantis Juozas Statkevičius: mane su purvais maišo, o kai numirsiu prie paminklo gėles dės (59)

„Net ir sijono siuvimą pakylėjau iki meno lygio, perlipau šalies ribas ir išėjau į...

Po šūvių Strasbūre – milžiniškos saugumo pajėgos: yra žuvusių, nukentėjusieji kritinės būklės Atnaujinta 02.00 val. (462)

Prancūzijoje, Strasbūre po šaudynių netoli miesto kalėdinės mugės mažiausiai vienas asmuo...

Į Lietuvą atkeliauja šalto oro masė: sinoptikai žada galingą sniego porciją (8)

Trečiadienį vėjas pasirinks šiaurės, šiaurės rytų kryptį, pradės stiprėti - pajūryje iki...

Maištas laive: pasaulio čempionato žvaigždės kaunasi ne tik baseine, bet ir teismo salėje

Tarptautinė plaukimo federacija ( FINA ) priversta tramdyti sukilimą, įsiplieskusį jos panosėje....

Profesoriaus Stuko rekomenduojamas trejetukas: šis supermaistas ypač naudingas dabar

Kale kopūstai , goji uogos, chia sėklos – super maisto titulą užsitarnavę tolimų šalių...

Atsibodo įprasti išmanieji telefonai? Susipažinkite su naujais žaidėjais (1)

Virtualių žaidimų pasaulyje, kur net ne sekundė, o jos dalys lemia, kuris kurį aplenks ir...