Jautienos liežuvis drebučiuose

Ingredientai 6 porcijoms:

1 jautienos liežuvis
1 pastarnokas
1 morka
1 svogūnas
200 g. spanguolių
6 šaukšteliai želatinos
1 l jautienos sultinio
2 lauro lapai
Šaukštelis juodųjų pipirų žirneliais
Šaukštelis kadagių uogų
Žiupsnelis druskos
Petražolių pagal skonį

Paruošimas:

Jautienos liežuvį nuplaukite šaltu vandeniu ir įdėkite į puodą su vandeniu. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, nuimkite putas ir palikite mėsą virti 1 valandai. Po valandos sudėkite lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius, kadagių uogas, druską ir petražoles. Išmaišykite ir viską palikite virti dar 1 valandai.

Kol sultinys verda, pastarnoką, morką ir svogūną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais bei apkepkite, kol daržovės patamsės. Sultiniui išvirus į jį suberkite želatiną, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Tuomet puodą vėl pastatykite ant viryklės ir nuolatos maišydami ištirpinkite želatiną. Jai ištirpus, sultinį perpilkite į kitą indą, o jautienos liežuvį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Į patiekalui skirtą indą aukštais kraštais įpilkite sultinio ir įdėkite į šaldytuvą, kad sultinys sustingtų. Ant sustingusios masės uždėkite pusę supjaustyto liežuvio ir daržovių su spanguolėmis bei vėl užpilkite sultiniu. Leiskite jam dar kartą sustingti ir šį sluoksnį pakartokite antrą kartą. Galiausiai viską palikite stovėti šaldytuve, kol galutinai sustings.

Patiekimas:

Sustingusią masę apverskite į lėkštę.