aA
Šventė Jonams ir Janinoms!
Jautienos kepsnys
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

· 4 jautienos išpjovos gabalėlių (po 250 gramų)
· Alyvuogių aliejaus
· Druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

· 200 gramų trintų pomidorų
· 1 nedidelio svogūno
· 4 skiltelių česnako
· 0,5 stiklinės obuolių acto
· 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo
· 2 valgomųjų šauktų rudojo cukraus
· 1 valgomojo šaukšto medaus
· 1 arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių
· Pagal skonį – maltų čili pipirų
· Druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas

1) Pasigaminkite kepsnių padažą. Svogūną ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite, pakepinkite 1 valgomajame šaukšte aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Kepkite maždaug penkias minutes.

2) Į keptuvę su svogūnais ir česnakais suberkite garstyčių miltelius ir čili pipirus, išmaišykite, kepkite apie 30 sekundžių.

3) Į keptuvę sudėkite likusias padažo sudedamąsias dalis, ugnį sumažinkite iki minimumo ir, nuolat pamaišydamos, troškinkite apie 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

4) Jautienos išpjovos gabaliukus pagardinkite druska bei pipirais, ištepkite aliejumi. Prieskonius švelniai įtrinkite į mėsą.

5) Kepsninėje įkaitinkite anglių – jie turi gerai įkaisti ir pasidengti pilkais pelenais. Groteles ištepkite aliejumi.

6) Ant grotelių dėkite jautienos kepsnius. Pradžiai kepkite didžiausiame karštyje. Iš vienos pusės kepkite dvi minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar dvi minutes. Kad anglys truputį atvėstų, juos pamaišykite ir kepkite mėsą, kol iškeps. Pateikite su kepsnių padažu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva „Doing Business“ reitinge pasiekė aukščiausią vietą: liko žingsnis iki geriausių pasaulyje

Verslo sąlygas vertinančiame Pasaulio banko tyrime „ Doing Business 2020“ Lietuva iškopė į...

Iš Alytaus mero – nerimą keliančios žinios: mūsų vyrai po truputį krenta (309)

Alytaus meras Nerijus Cesiulis ir toliau aktyviai informuoja žmones apie situaciją gaisro...

Po slapto STT tyrimo – kaltinimai garsiam verslininkui: dovanų maišelyje – butelis alkoholinio gėrimo ir vokelis (75)

Lietuvos transporto ir logistikos paslaugų bendrovių grupės „ Transekspedicija “ generalinis...

Skvernelis: aš esu priešlaikinių rinkimų šalininkas (230)

Šiuo metu Lietuvoje egzistuoja trys ugniagesių gelbėtojų grandys – vieni pavaldūs...

Rezultatyviausiu karjeros dvigubu dubliu sezoną pradėjęs Sabonis neišgelbėjo „Pacers“

Naująjį NBA reguliarųjį sezoną pralaimėjimu pradėjo Indianos „Pacers“ (0-1) krepšininkai....

Kelionė į Keniją šeimai neapsiėjo be nuotykių: batai iš padangų, akistata su medžiojančia liūte ir pasikeitęs vaikų elgesys (41)

Jei dar visai neseniai motinystė siejosi su dvejų metų namų rutina, tai šiandien vis daugiau...

Čempionų lyga: svarbi „Inter“ pergalė, Messi ir Mertenso pasiekimai bei nuostabus „Liverpool“ įvartis (1)

UEFA Čempionų lygoje trečiadienio vakarą baigėsi grupių varžybų pirmasis ratas.

JAV bombonešių skrydžiai virš Lietuvos ir Estijos: šį kartą rusams paspendė spąstus (672)

Trečiadienio popietę virš Lietuvos jau antrą kartą šiais metais pasirodė JAV strateginis...

Lietuvą dar palepins šiluma: savaitės pabaigoje termometrų stulpeliai vėl kils (7)

Šiandien Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio sritis. Lietaus nenumatoma, tačiau debesų bus gana...

Dar viena pergalė: pajėgų kroatą palaužęs Maslobojevas užsitikrino pasaulio čempionato medalį (45)

Savo pergalingą žygį WAKO pasaulio kikbokso čempionate Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) pratęsė...