Pikantiški apskrudę jautienos gabalėliai su austrių padažu ir medumi - nekasdieniškas patiekalas. Kad jis pasisektų, naudokite tik nurodytą mėsos rūšį - išpjovą, kuri yra pati minkščiausia jautienos dalis.
© Corbis
4 porcijoms reikės

0,5 kg jautienos išpjovos

Marinatui:

1 šaukštas sauso chereso,
2 šaukšteliai austrių padažo,
½ šaukštelio cukraus,
1 šaukštelis miltų.

Padažui:

½ stiklinės vandens,
3 šaukštai skysto medaus,
1,5 šaukštelio juodųjų ryžių acto,
1 šaukštelis miltų, sumaišytų su 4 šaukšteliais vandens.
1 mažas raudonas pipiras,
trečdalis stiklinės šaldytų žaliųjų žirnių,
1 stiklinė pupelių,
1 šaukštelis smulkinto česnako,
1 šaukštelis malto muškato,
1 svogūnas,
4 – 6 šaukštai aliejaus apkepimui.

Gaminimas

Supjaustykite mėsą plonomis juostelėmis, apie 5 cm ilgio. Sudėkite marinatui reikalingus produktus, maišydamos pirštais. Paskiausiai sudėkite miltus. Marinuokite jautieną apie 30min.

Kol jautiena marinuojama, paruoškite daržoves ir padažą. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Perpjaukite raudonąjį pipirą pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite į siauras juosteles. Svogūną pjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite muškatą ir česnaką.

Padažui sumaišykite medų, vandenį ir juodųjų ryžių actą. Atskirame indelyje sumaišykite miltus ir vandenį. Į įkaitintą keptuvę dėkite 2-3 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite jautieną. Apskrudinkite mėsą iki kepsneliai įgaus gražią spalvą. Apkeptus gabalėlius išimkite ir nusausinkite ant popierinių servetėlių.

Išvalykite keptuvę ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkais, suberkite česnaką ir pakepinkite. Sudėkite žirnius, smulkintus raudonuosius pipirus ir galiausiai pupeles. Viduryje keptuvės padarykite ,,šulinėlį“, pastumdami daržoves į keptuvės kraštus. Padažą supilkite į keptuvės vidurį. Truputį pakepinkite ir supilkite į padažą miltų ir vandens mišinį. Maišykite iki sutirštės. Sumaišykite padažą su apkepintomis daržovėmis.

Sudėkite apskrudintą jautieną. Prisukite ugnį ir palikite keletui minučių, kad viskas galutinai apkeptų. Užbarstykite svogūnus. Patiekite kartu su ryžiais. Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kainų statistika išvertė iš kojų: Panevėžyje brangiau nei Vilniuje? (53)

„Tikiu tik ta statistika, kurią pats suklastoju“, – sakė žinomas Anglijos politikas Vinstonas...

Babčenkos prisiminimai iš Čečėnijos karo: ten viešpatavo sadistiniai impulsai ir nežabotas godumas (93)

Leidykla „Briedis“ pristato naujieną – knygą „Karas. Čečėnijos tragedija“. Tai...

Romas Sadauskas-Kvietkevičius. Kas galėtų patikėti, kad Rusija nesikiš į mūsų rinkimus? (53)

Rusija kišosi į 2016 m. Jungtinių Amerikos Valstijų rinkimus – grįžęs į Ameriką tai...

Pasižvalgykime, kokios kainos Vilniaus, Palangos ir užsienio turguje (95)

Atrodo, kad maisto turgūs įgavo antrą kvėpavimą. Vis daugiau žmonių, tame tarpe ir jaunimo,...

Parlamentarai ir toliau daugiausia lėšų leidžia automobiliams

Pirmąjį šių metų pusmetį Seimo nariai parlamentinėms reikmėms išleido 584 tūkst. eurų,...

Mokslininkai rado būdą, kaip iš kraujo „ištraukti“ vėžio ląsteles (4)

Mokslininkai mano, kad į organizmą įkištas magnetas gali aptikti vėžio ląsteles, kurių gali...

Kinija demonstruoja karinę galią: signalai – grėsmingi (273)

Kinijos laivynas didėja ir įgauna vis naujos galios ir daro tai beprecedenčiu greičiu. Liepą...

Net 40 idėjų, ką veikti paplūdimyje, kai saulės vonios atsibosta (1)

Nors vaikams smėlis prie jūros atrodo tarsi viena didelė smėlio dėžė, tačiau kartais ir joje...

Šią vasarą nuotakos stebina išradingumu: netradiciniai įvaizdžiai, skatinantys nebijoti savitumo (15)

Kaip ir kiekvieną šiltąjį sezoną, taip ir šį nestinga porų, kurios trokšta prisiekti amžiną...

Lietuvos lenkai atskleidė kortas: jie save sieja ne su Varšuva ir ne su Maskva (339)

„Jei su mumis būtų geras žinovas, jis sakytų, kad čia sėdi litvinai . Lenkas niekada negertų...