6 porcijos

Jums reikės:

1 kg jautienos
800 g prinokusių pomidorų
3 svogūnų
3 česnako skiltelių
750 ml sauso baltojo vyno
2 šaukštai Dižono garstyčių
3-5 šaukštų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Žolelių ryšeliui:

5 petražolės vytelių
4 čiobrelio vytelių
2 nedidelių peletrūno vytelių
1 lauro lapo

Mėsą supjaustyti kubeliais, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti pomidorų odelę, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką – pusiau. Surišti žolelių ryšelį. 2 šaukštuose aliejaus nedidelėmis porcijomis apkepinti jautieną po 5-6 min. Esant būtinybei įpilti daugiau aliejaus.

Paruoštą mėsą sudėti į lėkštę. Svarbu, kad mėsa neperkeptų. Pabaigus kepti, išpilti iš keptuvės visus riebalus, išskyrus šaukštą aliejaus, supilti vyną. Užvirti ir virinti maišant, kol turinys nesumažės du kartus, apie 10 minučių.

Sudėti garstyčias, kepintą mėsą, pomidorus, svogūnus, česnakus, žolelių ryšelį. Uždengti, sumažinti ugnį iki minimumo, virti 2 valandas. Tuomet išimti žoles, mėsą, padidinti ugnį iki maksimumo, virti dešimt minučių, padažą susmulkinti maisto smulkintuvu. Sudėti mėsą į padažą, pašildyti ir patiekti su paskrudinta balta duona.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją