Produktai:
4 švieži jautienos pjausniai (šiek tiek padaužyti),
250 pievagrybių,
svogūno laiškų.
Marinatui:
1 česnako galvute,
1 šaukštas balzamiko acto,
kuminų,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Komponentus marinatui sumaišykite keraminiame inde, įberkite druskos juodųjų pipirų. Pamerkite pjausnius į marinatą ir per naktį palaikykite šaldytuve (jei skubate, galima pamirkyti 2 – 3 valandas). Mėsą kepkite ant grotelių arba kaitrioje orkaitėje.
2. Tuo metu marinatą supilkite į keptuvę ir užkaiskite ant vidutinio kaitrumo orkaitės. Kai užvirs, sumažinkit liepsną ir suberkite grybus. Patroškinkite marinate 2 – 3 minutes. Paskui nukelkite nuo viryklės, įberkite svogūnų laiškų, druskos, pipirų.
3. Iškepusią mėsą sudėliokite į lėkštes, apliekite marinatu.
Patarimai:
Marinato nelaikykite metaliniuose induose, rūgštūs ingredientai pakeis mėsos skonį.
Nei jei marinuojate 2 – 3 valandas, laikykite marinatą šaldytuve. Ištraukę mėsą iš marinato nusausinkite, kad kepant kepsniai nevirstų troškiniu.
Skanaus!