Produktai:

4 švieži jautienos pjausniai (šiek tiek padaužyti),
250 pievagrybių,
svogūno laiškų.

Marinatui:

1 česnako galvute,
1 šaukštas balzamiko acto,
kuminų,
1/2 stiklinės raudonojo vyno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Komponentus marinatui sumaišykite keraminiame inde, įberkite druskos juodųjų pipirų. Pamerkite pjausnius į marinatą ir per naktį palaikykite šaldytuve (jei skubate, galima pamirkyti 2 – 3 valandas). Mėsą kepkite ant grotelių arba kaitrioje orkaitėje.

2. Tuo metu marinatą supilkite į keptuvę ir užkaiskite ant vidutinio kaitrumo orkaitės. Kai užvirs, sumažinkit liepsną ir suberkite grybus. Patroškinkite marinate 2 – 3 minutes. Paskui nukelkite nuo viryklės, įberkite svogūnų laiškų, druskos, pipirų.

3. Iškepusią mėsą sudėliokite į lėkštes, apliekite marinatu.

Patarimai:

Marinato nelaikykite metaliniuose induose, rūgštūs ingredientai pakeis mėsos skonį.

Nei jei marinuojate 2 – 3 valandas, laikykite marinatą šaldytuve. Ištraukę mėsą iš marinato nusausinkite, kad kepant kepsniai nevirstų troškiniu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją