6 porcijos

Produktai:

600 g grikių miltų makaronų,
50 g džiovintų juodųjų japoniškų grybų,
100 g šitake grybų,
1 sauja svogūnų laiškų,
1 skiltelė česnakų,
1 šaukštas sezamų aliejaus,
1 šaukštas citrinos sulčių,
3 šaukštai sojos padažo,
1 šaukštas cukraus.

Aštriam aliejui:

1 stiklinė aliejaus,
1 vidutinio dydžio aitrioji paprika.

Kaip gaminti:

1. Iš anksto pasiruoškite aštrų aliejų. Papriką perpjaukite per pusę ir įdėkite į užsukamą butelį. Sėklų išimti nereikia. Supilkite aliejų ir 2 – 3 dienoms pastatykite kambario temperatūroje.

2. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10 min. Nupilkite vandenį, grybus stambiai supjaustykite.

3. Supjaustykite šitake grybus. Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aštraus aliejaus, 4 min. pakepkite visus grybus. Suberkite česnakus, svogūnų laiškus, cukrų, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Maišydami pakepkite 3 min. paskui uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.

5. Makaronus išvirkite, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Supilkite sezamų aliejų, išmaišykite.

6. Supilkite grybų padažą, išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją