aA
Šiam patiekalui labai svarbu aliejus. Jį reikia paruošti prieš 2 – 3 dienas. Aliejus būtinai turi pastovėti. Makaronams aliejaus reikia nedaug, bet jis gali stovėti ilgai, panaudosite jį kitiems patiekalams.
© Shutterstock nuotr.

6 porcijos

Produktai:

600 g grikių miltų makaronų,
50 g džiovintų juodųjų japoniškų grybų,
100 g šitake grybų,
1 sauja svogūnų laiškų,
1 skiltelė česnakų,
1 šaukštas sezamų aliejaus,
1 šaukštas citrinos sulčių,
3 šaukštai sojos padažo,
1 šaukštas cukraus.

Aštriam aliejui:

1 stiklinė aliejaus,
1 vidutinio dydžio aitrioji paprika.

Kaip gaminti:

1. Iš anksto pasiruoškite aštrų aliejų. Papriką perpjaukite per pusę ir įdėkite į užsukamą butelį. Sėklų išimti nereikia. Supilkite aliejų ir 2 – 3 dienoms pastatykite kambario temperatūroje.

2. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10 min. Nupilkite vandenį, grybus stambiai supjaustykite.

3. Supjaustykite šitake grybus. Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aštraus aliejaus, 4 min. pakepkite visus grybus. Suberkite česnakus, svogūnų laiškus, cukrų, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Maišydami pakepkite 3 min. paskui uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.

5. Makaronus išvirkite, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Supilkite sezamų aliejų, išmaišykite.

6. Supilkite grybų padažą, išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pensininkės laiškas Verygai: su šunimis elgiamės kultūringai, o su žmonėmis bet kaip (60)

„Kiek gali vaistinės ir gydytojai kentėti Jūsų pakeitimus gydymo srityje“, – laiške į...

Urėdijų drama: vadovas prabilo apie buvusių valdžių iššvaistytą milijardą (25)

Valstybinių miškų urėdijos vadovo poste vis dar likęs Marius Pulkauninkas , įvertinęs...

Profesorius Stukas giria konservuotus žirnelius, tačiau daugelis suklysta vos atidarę dėžutę

Atsidarę konservuotus žaliuosius žirnelius juos panaudojame kaip garnyrą prie įvairiausių...

Sukrečianti šeimos drama: tėvų geriausias draugas pagrobė ir ilgus metus tvirkino jų dukrą (38)

Jan Broberg košmaras prasidėjo, kai ji atsibudo gulinti lovoje su pririštomis kojomis ir rankomis,...

Investuotojai sandorių plūsta į laimingiausią pasaulyje šalį (4)

Investuotojai atranda, kad laimingiausioje pasaulio šalyje gera plėtoti verslą.

Būdama mokine neteko mamos, o po kelių metų išgirdo ir skaudžią diagnozę: gedėti nebuvo kada (12)

Jau dvylika metų cukriniu diabetu sergančiai Kotrynai Ignatavičienei gyvenimas negailėjo...

Ne močiučių Palanga: kokias madas ilgąjį savaitgalį demonstravo pajūrio poilsiautojai (182)

DELFI Stilius tęsia gatvės mados reportažus ir šįkart sostinę išmainė į pajūrį. Ilgąjį...

Seime – svarstymai dėl dar vienos nedarbo dienos (2)

Seimas antradienį diskutuos, ar nuo 2020 metų į švenčių dienų, per kurias nedirbama,...

Paviešintoje Bakingamo rūmų įspūdingiausios salės nuotraukoje pamatė kai ką neįprasto: ar pastebėsite slaptas duris? (1)

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II netrukus smalsuoliams pravers duris į savo...

Ruoškitės dar vienai karščio bangai: temperatūra kils net iki +32 (14)

Šiandien Lietuvos orus lems virš Centrinės Baltijos įsitvirtinęs anticiklonas. Lietaus ir vėl...