Šiam patiekalui visuomet parinkite mažesnes, kvapnias, gerai sunokusias braškes. Puikaus skonio duona, kurią matote nuotraukoje, yra iškepta su graikiniais riešutais ir pagardinta kviečių grūdais. Duonai raikyti naudokite dantytą peilį ir supjaustykite kubeliais. Šis patiekalas tinka ir vegetarams.
Braškės
© D.Tunkūno nuotr.

6 porcijoms reikės:

¼ stiklinės nesūdyto sviesto,
¼ stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
Poros žiupsnelių stambios druskos,
0,5 kg mėgstamos vakarykštės duonos kepaliuko, supjaustyto 2 cm kubeliais,
0,5 kg prisirpusių braškių, nuplautų ir supjaustytų šiaudeliais,
1 indelio (≈240 g) natūralaus jogurto,
Aguonų sėklų apibarstymui

Orkaitę įkaitinkite iki 120 C karščio. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps ir nukelkite nuo viryklės. Suberkite duonos kubelius ir lengvai pamaišykite. Maišykite apie 1 min., kol visi kubeliai pasidengs mišiniu. Išberkite duonos kubelius į kepimo skardą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu. Kepkite apie 15 min, kol duona apskrus, kas 5 min pamaišykite kubelius, kad apskrustų iš visų pusių ir taptų traškūs.

Kol skrus duonos kubeliai, pusę susmulkintų braškių sudėkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite su likusiais 2 šaukštais rudojo cukraus. Šiam reikalui galite panaudoti bulvių košės grūstuvą – puikiai tiks. Trinkite tol, kol uogos susitrins ir gausis apetitą kelianti uogų tyrelė – tai jūsų užpilas.

Kai duonos kubeliai apskrus (palaukite keletą minučių, kol atvės), suberkite juos į didelį dubenį kartu su trintomis braškėmis. Sudėkite likusias susmulkintas braškes ir dar kartą viską permaišykite. Jogurtą išmaišykite su aguonomis ir patiekite. Jogurtą galite pasaldinti pagal skonį.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Emigrantas, kuris grįžo kurti automatizuotą daržovių ūkį (12)

Nors daržovių ūkiuose Lietuvoje daugeliui procesų atlikti vis dar naudojamas rankų darbas, jau...

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (763)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Klaipėdietis nusivylė brangiausiu Lietuvos „Passatu“ pardavėjai problemą mato kitur (49)

„Man tai buvo pirmas naujo automobilio pirkimas“, – DELFI sako Mindaugas, prieš pusmetį...

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai (57)

Valstybės saugumo departamento informacijoje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui...

Kitą savaitę – tropinė temperatūra: Lietuvoje bus karščiau nei Turkijos kurortuose (10)

Po labai karšto savaitgalio – dar karštesnė savaitė. Sinoptikai pastarąsias dienas nuo kaktos...

Drąsiems pokyčiams pasiryžusi 27 metų vilnietė pasikeitė kardinaliai (32)

DELFI Stilius kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžo 27 metų vilnietė Miglė. Drąsi mergina...

Tautos priešas: kvapą užgniaužęs Egiptas prakeikia Salah sutraumavusį Ramosą (24)

Niekas labiau nesuvienija Egipto nei Mohamedas Salah , todėl šeštadienio vakarą dužo ne tik „...

Unikalus Lietuvos kurortas, kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (41)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

„Misija Sibiras‘18” bandomojo žygio metu į dienos šviesą sugrąžinta istorinė partizanų vieta

Visą savaitgalį 80 atrinktų dalyvių žygiavo „Misija Sibiras‘18” bandomajame žygyje...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (199)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...