aA
4 porcijas pagaminsite per 13 minučių.
Virtiniai
Virtiniai
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

• 2 indelių rikotos sūrio
• 1 stiklinės skrudintų ir smulkintų žemės riešutų
• Pusės arbatinio šaukštelio smulkinto muskato riešuto
• Vienos citrinos žievelės ir sulčių
• Druskos, pipirų
• Vieno pakelio paruoštos itališkų virtinių tešlos (puikiai tiks ir paprasčiausia tešla virtiniams)
• 1 kiaušinio baltymo
• 4 saujų špinatų
• Skiltelės česnako
• Pusės stiklinės tarkuoto parmezano sūrio (ar kito kieto sūrio)
• 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Nedideliame inde sumaišykite rikotos sūrį, ketvirtadalį stiklinės smulkintų kepintų žemės riešutų, muskato riešutą, citrinos žievelę, druską, pipirus. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite skrituliukais.

Kiekvieno tešlos skrituliuko viduryje dėkite po kupiną valgomąjį šaukštą paruošto rikotos sūrio įdaro. Kiaušinio baltymą lengvai išplakite šakute. Tešlos kraštelį tepkite kiaušinio baltymu, užlenkite ir sutvirtinkite. Pagamintus itališkus virtinius dėkite ant sviestinio popieriaus, apibarstykite miltais. Virtinius uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir maždaug 30 minučių palikite šaldytuve.

Per tą laiką pasigaminkite špinatų pesto padažą. Į trintuvą sudėkite trys ketvirtadalius skrudintų smulkintų žemės riešutų, supilkite citrinų sultis, špinatus, česnaką, parmezaną, alyvuogių aliejų, paskaninkite druska ir pipirais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Dideliame puode užvirkite vandens, pagardinkite druska. Paruošus itališkus virtinius atsargiai po vieną dėkite į verdantį vandenį. Kai virtiniai iškils į paviršių, virkite 2-3 minutes. Išvirusius virtinius sudėkite į lėkštes, pagardinkite keliais šaukštais špinatų pesto.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prezidentūra įvertino VTEK išvadas dėl Narkevičiaus: ministras tarsi inkaras (122)

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai ( VTEK ) trečiadienį nustačius, kad susisiekimo ministras...

Apie mįslingą sūnaus netektį Ukmergėje prakalbo mama: vaiko pirštukai buvo mėlyni (5)

Septynerių metų Faustas buvo sveikas ir guvus berniukas. Penktadienį jis buvo mokykloje....

Žiemos staigmenos nesibaigia: Vilniuje krušą keičia sniegas, pasigirdo griaustinis sinoptikas: žiemą tai retas reiškinys (26)

Kad ir kaip neįprastai skambėjo sinoptikų prognozės, jos nebuvo laužtos iš piršto – popiet...

Iranas: nušautas šalies savigynos pajėgų „Basij“ vadas papildyta 13.21 (56)

Trečiadienį Chuzestano provincijoje Irano pietryčiuose nužudytas šalies savanorių savigynos...

Opozicija Rozovai inicijuoja apkaltą: ir tai – dar ne viskas papildta 13:13 (183)

Nelaukdami parlamentinio tyrimo pabaigos, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai iš...

Policija sudaro „trikojų“ radarų žemėlapį: kurios gatvės pavojingiausios? (28)

Lietuvos policija pranešė, jog naujuosius mobilius greičio matuoklius artimiausiu metu planuoja...

Prabilo kiti Vilniaus r. politikai: čia iškylančios problemos yra tiesioginė diskriminacija tautiniu pagrindu (287)

Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai piktinasi, kad rajone esančios problemos dėl...

Gyvai / Breikerių optimizmas – be ribų: lietuviai save regi olimpiadoje

2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse pirmą kartą startuos breiko varžybos, kuriose galbūt...

Lietuviai išleido rekordinę sumą būstui įsigyti (2)

Praėjusiais metais šalyje buvo nupirkta butų ir gyvenamųjų namų už maždaug 2,1 mlrd. eurų...

VTEK sprendimas dėl Narkevičiaus: pažeidė tarnybinę etiką papildyta (410)

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienio posėdyje vertino susisiekimo ministro...