6 porcijoms reikės:

250 g pievagrybių (arba miško grybų),
2 šaukšteliai garstyčių,
4 šaukštai aliejaus,
200 ml grietinėlės,
200 g špinatų,
2 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio,
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
žiupsnelis muskato riešuto,
2 kiaušiniai,
1 trynys,
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos,
druskos,
juodųjų maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis.

2. Suberkite grybus į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite, tada suberkite garstyčias, dar pakepkite.

3. Kol atvės grybai, išvyniokite tešlą, įklokite į kepimo skardą, palikdami kraštelius. Pabadykite tešlą šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, pašaukite skardą su tešla, kepkite 15 min.

4. Kol keps tešla, pasigaminkite įdarą. Kiaušinius ir grietinėlę išplakite iki vientisos masės.

5. Į šią masę suberkite grybus, druskos, pipirų, suberkite ir smulkintus špinatus, svogūnų laiškus, išmaišykite.

6. Ištraukite iš orkaitės skardą su tešla, uždėkite įdarą. Išplakite trynį ir šluotele aptepkite pyrago kraštus. Kepkite 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją