Nuo ketvirtadienio Vilniaus parodų rūmuose šurmuliavusio renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė ir barmenė Jurga Rapševičiūtė, sakoma pranešime spaudai.
„Sunkiausia buvo sugalvoti, ką atiduosiu teisėjų žiūri. Tuo tarpu skonius man pavyko suderinti iš anksto bei šiek tiek improvizuojant paties konkurso metu. Tai buvo pirmas konkursas, kuriame dalyvavau individualiai kaip šefas – į jį važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl skelbiant konkurso rezultatus išgirdęs savo pavardę net du kartus buvau apstulbęs“, – sako Jevgenij Volkov, kuriam be Geriausio Lietuvos virėjo titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių–sūrio rutuliuku.
Kaip užkandį „Apvalaus stalo klubo“ virtuvei vadovaujantis šefas konkurso komisijai patiekė kobijos file su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, Jevgenij gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu. Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas – restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ šefų komandos narys, šių metų pradžioje laimėjęs Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo titulą.
Iš viso konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ varžėsi aštuoni šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (World Association of Chefs’ Societies – WACS) A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas Alexander Prokopovich, WACS sertifikuotos B kategorijos teisėjos – Latvijos šefų asociacijos prezidentė Svetlana Riškova ir Švedijos šefų asociacijos atstovė Franciane Tartari, taip pat – Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė Malgorzata Weber, Austrijos atstovas, kulinarijos ekspertas Kamil Lüehn Skibinski bei Lietuvos atstovas – Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (toliau – LRVVKA) Tarybos narys, techninis teisėjas Stanislav Kizenevič.
Savaitgalį taip pat paskelbtos pirmą kartą Lietuvos istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ laimėtojos. Pirmąją vietą iškovojo Astera Tenkutienė, vadovaujanti restorano „Imperial By California Gourmet“ virtuvei, ir Jurga Rapševičiūtė, dirbanti restorane „Merci“. Antroji konkurso vieta atiteko šefo Daliaus Aleksiejevo ir barmeno Algirdo Mulevičiaus, trečioji – Osvaldo Mineikos ir Manto Čyžiaus duetams.
LRVVKA iniciatyva praėjusį savaitgalį vyko ir talentų konkursas „Konditeriai, įkvėpti mados“. Laimėtojos taurę ir aukso medalį laimėjo Jolanta Labul, dirbanti „Maxima LT“, aukso medaliais apdovanotos tos pačios įmonės darbuotoja Stanislava Barysienė ir „Mažosios Ragainės“ konditerė Svetlana Michnovič. Remiantis WACS vertinimo kriterijais, svarbiausia šiame konkurse – technika ir darbo sudėtingumas.

Konkurso „Jaunieji talentai“ laimėtoja vaikiškų tortų kategorijoje tapo bei aukso medalį iškovojo Klaipėdos turizmo mokyklos mokinė Gintarė Čeplinskienė. Konkurse „Mokinių-virėjų komanda 2016“ nugalėjo tos pačios mokyklos auklėtiniai Simona Leonauskaitė ir Rokas Ragauskas, gaminę pagrindinį patiekalą su Dorado žuvimi bei desertą su kriauše ir ruduoju cukrumi. Konkurso „Geriausias mokinys-virėjas su specialiais ugdymosi poreikiais 2016“ nugalėtoja paskelbta Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro mokinė Greta Jonaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)