aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Shutterstock nuotr.

Ispaniška šaltsriubė gaspačio puikus patiekalas karštą vasaros dieną. Šios sriubos pagrindas pomidorai, česnakas ir alyvuogių aliejus. Kiti ingradientai gali varijuoti, dėl ko gaspačio sriuba gali būti labai įvairi; skiriasi skoniai, spalva.

Svečiuojantis Ispanijoje teko ragauti tradicinę Kardobos provincijos gaspačio (ispanų dar vadinama salmorejo). Ji išsiskiria iš kitų gaspačio rūšių dėl tirštos kreminės konsistencijos ir oranžinio atspalvio. Šią gaspačio būtina pagardinti vytintu Serano kumpiu ir kietai virtu kiaušiniu.

Gaminimo laikas: 20 -25 min.
Sudėtingumas: lengvas.

Ispaniška šaltsriubė - atgaiva karštą dieną
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingradientai gaspačio šaltsriubei:

5 dideli, gerai prisirpę naminiai pomidorai ( tik itin aukštos kokybės ir sultingi pomidorai užtikrins tikrąjį gaspačio sriubos skonį);
2-3 skiltelės česnako;
Apie 0,5 sudžiūvusio prancūziško batono (suteiks masei tirštumo);
2 šaukšteliai raudonojo vyno acto;
¼ stiklinės aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
Druskos;
1 šaukštelis cukraus;

Pagardams:

1 kietai virtas kiaušinis;
Serano kumpio;

Gaminimas:

Pašalinti pomidorų odeles (įmetus į karštą vandenį ir nulupus pomidorus). Batoną išmirkyti vandenyje, kad suminkštėtų. Susmulkinti pomidorus, česnaką. Tada pomidorus, česnaką, raudono vyno actą, aliejų, išmirkytą batoną, druską, cukrų sudėti į blenderį ir išplakti. Gautą masę supilame į sietelį ir pertriname, kad konsistencija būtų kuo labiau kreminė.

Paruošę palaikome šaltsriubę 2 – 3 val. šaldytuve.
Prieš patiekdami ant stalo šaltsriubės viršų apdedame kumpio gabalėliais ir supjaustytu kietai virtu kiaušiniu.

Šita aukščiau pateikta šaltsriubė tradicinė, tačiau atminkite, kad gaspačio nuostabi sriuba eksperimentavimui! Galima naudoti tokius ingradientus kaip agurką, žalią ar raudoną papriką, arbūzą. Galima daryti tirštą su batonu ir skystesnę, be batono. Įpilti vandens ar pomidorų sulčių. Pagardams galima naudoti gabaliukais pjaustytas daržoves.

Nebijokite eksperimentuoti ir mėgaukitės šios ispaniškos šaltsriubės skonių įvairove!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Triuškinantis JK rinkimų rezultatas ir keisčiausios jo detalės: ekspertas išskyrė tris svarbias žinias Lietuvai (5)

Jungtinės Karalystės (JK) rinkimuose niekas nesitikėjo tokio torių pergalės masto. Premjero...

Naujakurės džiaugsmą aptemdė netikėtai sienoje atsiradęs įtrūkimas: kas už viską turės sumokėti? (30)

Įsigijus naują būstą, gavus raktus ir pirmą kartą pravėrus jo duris, ima didelis džiaugsmas....

Atsirado pirkėjas: už Vilniaus centrinį paštą pasiūlyta daugiau nei 11 mln. eurų (30)

Penktadienį pasibaigus Vilniaus Gedimino prospekte esančio centrinio pašto pardavimo aukcionui, jį...

Jungtinės Karalystės politiniame žemėlapyje – sunkiai įsivaizduojami pasikeitimai (146)

Anglijos šiaurėje esančius miestus sieja kasybos verslas, mirštanti pramonė ir gyventojų...

87-erių mokslininkė griauna sveikuolių mitus: kava yra vaistas (1)

Laidos „Alfas live“ vedėjas, skonių ieškotojas Alfas Ivanauskas buvo pakviestas į stulbinamą...

Skambina pavojaus varpais – paslapties šydu Seimas gali grįžti į Viduramžius (21)

Ketvirtadienį Seimas nepriėmė galutinio sprendimo dėl parlamentaro Povilo Urbšio pasiūlymo...

Perspėja būti atsargiems: apsimetant lietuviška įmone platinamas pavojingas virusas

Istorija kartojasi: kaip ir šiais metais liepą, interneto vartotojams yra platinami laiškai,...

NEJAUKIAI su Tomu Sinickiu: svečiuose – Stanislavas Stavickis–Stano

Šiame epizode Stano pasakoja apie savo knygą ir atskleidžia populiarios lietuviškos dainos...

„Grigeo“ vadovas: jeigu verslą laikote blogiu, turbūt nesukūrėte nei vienos darbo vietos

Vieno darbuotojo jokia įmonė niekada nedrįstų atleisti – tai gero. Taip DELFI TV laidoje „...