aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Shutterstock nuotr.

Ispaniška šaltsriubė gaspačio puikus patiekalas karštą vasaros dieną. Šios sriubos pagrindas pomidorai, česnakas ir alyvuogių aliejus. Kiti ingradientai gali varijuoti, dėl ko gaspačio sriuba gali būti labai įvairi; skiriasi skoniai, spalva.

Svečiuojantis Ispanijoje teko ragauti tradicinę Kardobos provincijos gaspačio (ispanų dar vadinama salmorejo). Ji išsiskiria iš kitų gaspačio rūšių dėl tirštos kreminės konsistencijos ir oranžinio atspalvio. Šią gaspačio būtina pagardinti vytintu Serano kumpiu ir kietai virtu kiaušiniu.

Gaminimo laikas: 20 -25 min.
Sudėtingumas: lengvas.

Ispaniška šaltsriubė - atgaiva karštą dieną
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingradientai gaspačio šaltsriubei:

5 dideli, gerai prisirpę naminiai pomidorai ( tik itin aukštos kokybės ir sultingi pomidorai užtikrins tikrąjį gaspačio sriubos skonį);
2-3 skiltelės česnako;
Apie 0,5 sudžiūvusio prancūziško batono (suteiks masei tirštumo);
2 šaukšteliai raudonojo vyno acto;
¼ stiklinės aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
Druskos;
1 šaukštelis cukraus;

Pagardams:

1 kietai virtas kiaušinis;
Serano kumpio;

Gaminimas:

Pašalinti pomidorų odeles (įmetus į karštą vandenį ir nulupus pomidorus). Batoną išmirkyti vandenyje, kad suminkštėtų. Susmulkinti pomidorus, česnaką. Tada pomidorus, česnaką, raudono vyno actą, aliejų, išmirkytą batoną, druską, cukrų sudėti į blenderį ir išplakti. Gautą masę supilame į sietelį ir pertriname, kad konsistencija būtų kuo labiau kreminė.

Paruošę palaikome šaltsriubę 2 – 3 val. šaldytuve.
Prieš patiekdami ant stalo šaltsriubės viršų apdedame kumpio gabalėliais ir supjaustytu kietai virtu kiaušiniu.

Šita aukščiau pateikta šaltsriubė tradicinė, tačiau atminkite, kad gaspačio nuostabi sriuba eksperimentavimui! Galima naudoti tokius ingradientus kaip agurką, žalią ar raudoną papriką, arbūzą. Galima daryti tirštą su batonu ir skystesnę, be batono. Įpilti vandens ar pomidorų sulčių. Pagardams galima naudoti gabaliukais pjaustytas daržoves.

Nebijokite eksperimentuoti ir mėgaukitės šios ispaniškos šaltsriubės skonių įvairove!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tapinas: jeigu jau galime žveją nukelti girtą nuo ledo, tai gal galime ir prezidentę į Rygą nuskraidinti (182)

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimas dėl lėktuvo gedimo nevykti į Latvijos...

Ne visi lietuviai norėtų dirbti trumpiau už tą patį atlyginimą (67)

Didžioji dauguma lietuvių norėtų, kad jų darbovietė sutrumpintų darbo valandas , palikdama tą...

Panevėžio ir Prienų klubų siekiams pasipriešino „Žalgiris“ (1)

Pirmadienį vykusiame Lietuvos krepšinio lygos ( LKL ) visuotiniame susirinkime netrūko įtampos....

Rusijos samdinius traukia iš „pilkosios zonos“: mes reikalaujame, prašėme jau užtektinai (25)

Rusijos kariuomenės veteranams atstovaujantis forumas sekmadienį nutarė žengti neįprastą...

Kai kurioms Lietuvos ligoninėms – neišvengiami pokyčiai: likimą pasirinkti galės pačios (93)

Pasirodė sąrašas 15 ligoninių, kurios turėtų būti arba uždarytos, arba pertvarkytos. Pasak...

Įsivaikinusi moteris: tiesa, kad vaikas auga ne biologinėje šeimoje, turi savo kainą (49)

Daugelis žmonių turi stiprų poreikį tėvystei, tačiau nepavykus natūraliu keliu susilaukti...

Paskelbtas pavojingiausių žaislų sąrašas: ko per Kalėdas vaikams geriau nedovanoti

Artėjant Kalėdų karštinei, Jungtinėse Amerikos Valstijose paskelbtas 10 pavojingiausių žaislų...

„Benzingalviams“ standartinis „Lamborghini Huracan“ pasirodė per lėtas – pavertė žvėrimi (2)

„Lamborghini“ yra greiti automobiliai, tačiau kai kuriems jų, rodos, įspūdingos galios...