Ispaniška šaltsriubė gaspačio puikus patiekalas karštą vasaros dieną. Šios sriubos pagrindas pomidorai, česnakas ir alyvuogių aliejus. Kiti ingradientai gali varijuoti, dėl ko gaspačio sriuba gali būti labai įvairi; skiriasi skoniai, spalva.

Svečiuojantis Ispanijoje teko ragauti tradicinę Kardobos provincijos gaspačio (ispanų dar vadinama salmorejo). Ji išsiskiria iš kitų gaspačio rūšių dėl tirštos kreminės konsistencijos ir oranžinio atspalvio. Šią gaspačio būtina pagardinti vytintu Serano kumpiu ir kietai virtu kiaušiniu.

Gaminimo laikas: 20 -25 min.
Sudėtingumas: lengvas.

Ingradientai gaspačio šaltsriubei:

5 dideli, gerai prisirpę naminiai pomidorai ( tik itin aukštos kokybės ir sultingi pomidorai užtikrins tikrąjį gaspačio sriubos skonį);
2-3 skiltelės česnako;
Apie 0,5 sudžiūvusio prancūziško batono (suteiks masei tirštumo);
2 šaukšteliai raudonojo vyno acto;
¼ stiklinės aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
Druskos;
1 šaukštelis cukraus;

Pagardams:

1 kietai virtas kiaušinis;
Serano kumpio;

Gaminimas:

Pašalinti pomidorų odeles (įmetus į karštą vandenį ir nulupus pomidorus). Batoną išmirkyti vandenyje, kad suminkštėtų. Susmulkinti pomidorus, česnaką. Tada pomidorus, česnaką, raudono vyno actą, aliejų, išmirkytą batoną, druską, cukrų sudėti į blenderį ir išplakti. Gautą masę supilame į sietelį ir pertriname, kad konsistencija būtų kuo labiau kreminė.

Paruošę palaikome šaltsriubę 2 – 3 val. šaldytuve.
Prieš patiekdami ant stalo šaltsriubės viršų apdedame kumpio gabalėliais ir supjaustytu kietai virtu kiaušiniu.

Šita aukščiau pateikta šaltsriubė tradicinė, tačiau atminkite, kad gaspačio nuostabi sriuba eksperimentavimui! Galima naudoti tokius ingradientus kaip agurką, žalią ar raudoną papriką, arbūzą. Galima daryti tirštą su batonu ir skystesnę, be batono. Įpilti vandens ar pomidorų sulčių. Pagardams galima naudoti gabaliukais pjaustytas daržoves.

Nebijokite eksperimentuoti ir mėgaukitės šios ispaniškos šaltsriubės skonių įvairove!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)