Dažniausiai rytais kiekviena minutė būna aukso (jei ne deimanto) vertės. Ir kartais dėl to gali nukentėti pusryčiai. Ai, sakome, užkąsiu kažką vėliau arba paskubomis užsiverčiame kavos puodelį ir pro duris. O pusryčiai, kaip moko mus mitybos specialistai, yra dalykas rimtas ir svarbus. Kaip išmintinga yra slides ruošti vasarą, taip ir pusryčiais pasirūpinti iš vakaro.
© Valgykime sveikiau

Pagrindinis principas yra toks – užpilame avižinius dribsnius/sėlenas skysčiu (kokosų, migdolų arba karvės pienu, vandeniu), įberiame keletą saujų uogų (arba bet kokių susmulkintų vaisių), uždengiame ir į šaldytuvą.

Kol saldžiai miegame, avižos išbrinksta, uogos/vaisiai paskleidžia savo sultis ir aromatą. Ryte indelį traukiame iš šaldytuvo, indelio turinį suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir ant mažos ugnies trumpai pašildome (šildyti nebūtina, jei mėgstate šaltą košę). Iš puodo košę suverčiame į dubenėlį, užberiame saują kitą uogų/vaisių, pagal skonį užpilame agavų sirupo/klevų sirupo/medaus ir tada jau …skanaus!

Tikrai, ryte užtruksite tik keletą minučių, bet papusryčiausite ir skaniai, ir sveikai, ir sočiai.

Iš vakaro paruošiama avižinė košė

2-3 porcijos
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės avižų sėlenų
1 stiklinė kokosų pieno
1 stiklinė vandens

Kelios saujos braškių ir mėlynių (arba bet kokių kitų šviežių uogų)

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius, sėlenas ir pusę kiekio uogų (braškes supjaustome griežinėliais) užpilame kokosų pienu ir vandeniu. Išmaišome. Indą uždengiame ir nakčiai dedame į šaldytuvą.

2. Ryte išbrinkusią košę suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir pašildome iki norimo karščio.

3. Košę dedame į dubenėlius, užberiame likusiomis uogomis ir pašlakstome agavų ar klevų sirupu arba medumi.

Skanių pusryčių!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Skvernelis nesirengia stoti į Karbauskio partiją (138)

„Valstiečių“ į premjerus deleguotas Seimo narys Saulius Skvernelis nėra jį į politikos...

Perkūnkiemio bendruomenė savo gyvenimą rodo filme (49)

Tankiausia Vilniuje užstatyto Perkūnkiemio rajono bendruomenė ne tik kovoja už savo teises ir...

Gavusi sąskaitą nustebo – restoranas įtraukė dar nematytą mokestį (322)

Restorane gautoje sąskaitoje – 20 –ties centų mokestis. Tiek už vandens buteliukus buvo...

Kuzminskui susitarti su Los Andželo „Lakers“ nepavyko (1)

Mindaugui Kuzminskui susitarti su Los Andželo „Lakers“ ekipa nepavyko – pranešama, jog...

Kas lemia, kurie vaistai receptiniai, o kurie – ne? (3)

Kodėl registruoti vaistai taip ilgai būna receptiniai, juk tai – ne šventa karvė, stebisi Seimo...

Gentvilas: sveikatos apsaugos ministras gavo grėblio kotu per kaktą to nesitikėdamas (44)

Siekdamas vienų tikslų, Aurelijus Veryga gavo visai ką kita, nes Farmacijos įstatymo pataisose...

„Ryanair“ paskelbė apie dvi naujas kryptis vasaros sezonui (16)

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paskelbė, kad nuo lapkričio 21 d. skraidins dar dviem...

Pasiūlė išeitį regionams: už 6 valandas gauna 30 eurų (87)

Netylant debatams apie dviejų greičių Lietuvas, vienas iš būdų regionuose sukurti daugiau darbo...

Nuopuolis iš viršūnės: fatališka krizė užsitęsė jau dešimtmetį (7)

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė nesėkmingai pradėjo savo žygį 2019 metų Europos čempionato...

Kelionė į Sibirą: mes laimingi vien todėl, kad ten negyvename (13)

Po šiuo tekstu internete visi, Rusiją mylintys labiau nei aš, galės išlieti savo emocijas, kaip...