aA
Dažniausiai rytais kiekviena minutė būna aukso (jei ne deimanto) vertės. Ir kartais dėl to gali nukentėti pusryčiai. Ai, sakome, užkąsiu kažką vėliau arba paskubomis užsiverčiame kavos puodelį ir pro duris. O pusryčiai, kaip moko mus mitybos specialistai, yra dalykas rimtas ir svarbus. Kaip išmintinga yra slides ruošti vasarą, taip ir pusryčiais pasirūpinti iš vakaro.
© Valgykime sveikiau

Pagrindinis principas yra toks – užpilame avižinius dribsnius/sėlenas skysčiu (kokosų, migdolų arba karvės pienu, vandeniu), įberiame keletą saujų uogų (arba bet kokių susmulkintų vaisių), uždengiame ir į šaldytuvą.

Kol saldžiai miegame, avižos išbrinksta, uogos/vaisiai paskleidžia savo sultis ir aromatą. Ryte indelį traukiame iš šaldytuvo, indelio turinį suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir ant mažos ugnies trumpai pašildome (šildyti nebūtina, jei mėgstate šaltą košę). Iš puodo košę suverčiame į dubenėlį, užberiame saują kitą uogų/vaisių, pagal skonį užpilame agavų sirupo/klevų sirupo/medaus ir tada jau …skanaus!

Tikrai, ryte užtruksite tik keletą minučių, bet papusryčiausite ir skaniai, ir sveikai, ir sočiai.

Iš vakaro paruošiama avižinė košė

2-3 porcijos
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės avižų sėlenų
1 stiklinė kokosų pieno
1 stiklinė vandens

Kelios saujos braškių ir mėlynių (arba bet kokių kitų šviežių uogų)

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius, sėlenas ir pusę kiekio uogų (braškes supjaustome griežinėliais) užpilame kokosų pienu ir vandeniu. Išmaišome. Indą uždengiame ir nakčiai dedame į šaldytuvą.

2. Ryte išbrinkusią košę suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir pašildome iki norimo karščio.

3. Košę dedame į dubenėlius, užberiame likusiomis uogomis ir pašlakstome agavų ar klevų sirupu arba medumi.

Skanių pusryčių!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kremliaus Trojos arklys Europoje: pavojingas susitarimas su rusais – tik pradžia (194)

Dar 2017-ųjų lapkritį Ispanija kaltino Rusiją dėl kišimosi į referendumą Katalonijoje....

Prognozuoja neįprastai sunkų etapą: Skvernelis gali sudeginti savo populiarumą (10)

Kainos – maisto, šildymo, komunalinių paslaugų – yra pirmo svarbumo reikalas Lietuvos...

Ketvertuko šeimoje po kaltinimų vyrui – skaudūs išbandymai: motina ryžosi prabilti atvirai (132)

Ašaros, pakilęs kraujo spaudimas ir dingstantis pienas – pirmojo Panevėžyje ir šešto Lietuvoje...

Carolinos Herreros patarimai vyresnio amžiaus moterims: ko niekada neturėtumėte vilkėti (18)

Niekas taip nesendina moters, kaip apsimetinėjimas, kad ji vis dar jauna, įsitikinusi Carolina...

Po triuškinančios pergalės – Jasikevičiaus juokai apie „snaiperį“ Kavaliauską (14)

„Betsafe – LKL “ čempionate Kauno „Žalgiris“ (10/1) Šiaulių „Šiaulius“ (0/11)...

Tamsiausių XX a. laikų atgarsiai grįžta: ištisa tauta sąmoningai marinama badu (65)

Pasaulį šokiravęs žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymas verčia priminti, kad Saudo Arabijos...

Vaida Skaisgirė - apie tai, ko nerodo socialiniuose tinkluose, ypatingą jų namų taisyklę ir iššūkiu tapusią sūnaus Ato savybę (4)

TV laidų kūrėja ir vedėja Vaida Skaisgirė sekantiems ją socialiniuose tinkluose atrodo lyg...

Prie Estijos pakilimo prisidėjęs estas: nustokite pagaliau su mumis lygintis (241)

Svarbiausia ir pagrindinė idėja Lietuvai – pagaliau nustoti lyginti save su estais. Taip teigia...

Tūkstančio hektarų ūkį kurti pradėjo dirbdamas pas Vokietijos ūkininkus (2)

Rokiškio rajono metų ūkio nominaciją šiemet pelnęs Dangiros ir Tomo Davainių ūkis jau...