Turbūt daug kas negalėtų įsivaizduoti Kalėdų be namuose keptų meduolių! Mūsų šeima taip pat ne išimtis. Jau tapo tradicija artėjant Kalėdoms kepti meduoliukus, o ypač meduolinius namukus. Tuo pačiu tai ir kalėdinis gardėsis, ir puošmena, taip pat gali būti net ir labai miela dovana artimajam! O ką jau kalbėti apie smagų užsiėmimą lipdant šiuos gražuolius.

Tešlai reikia:
1 kg kvietinių miltų;
450 g medaus;
250 g cukraus;
100 g sviesto;
100 g cukruje pakepintų apelsino žievelių;
2 kiaušinių;
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a. š. cinamono;
6 a. š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

Eiga:

Medų, sviestą ir cukrų nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Kai masė taps vienalyte, nukeliame nuo ugnies ir maišydami atšaldome. Į atvėsusią masę suberiame cinamoną, gvazdikėlius, druską, miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

Tuomet atskirame dubenėlyje kapotas apelsino žieveles (prieš tai apkepintas cukruje) išplakame kartu su kiaušiniais ir supilame į bendrą masę. Sudėjus visus ingredientus – suminkome tešlą.

Paruoštą tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio lakštais, tuomet išspaudžiame norimas formas ir sudedame į skardą. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15 min.

Iškeptus meduolius kelias dienas „padžioviname“, t. y. leidžiame išgaruoti drėgmei. Tuomet jau leidžiame pasireikšti fantazijai ir puošiame namelius (detales tvirtiname cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi).

Dėkojame Aušrai už receptą. Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.

Namukas iš meduolių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)