aA
Skaitytoja Silvija atsiuntė „Imbierinės pasakos“ receptą.
Imbierinis namelis
© Skaitytojo nuotr.

Ingredientai meduoliams:

100 g margarino kepiniams
150 g medaus
100 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
400 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a.š. prieskonių meduoliams

Glajus:

2 kiaušinio baltymai
400 g cukraus pudros
1,5 a.š. citrinos sulčių

Ingredientai papuošimui:

Įvairių kalėdinių/spalvotų pabarstukų
saldainiu (vitražiniams langams ir ne tik )
ir visko, kas Jums asocijuojasi su Kalėdomis

Gaminimas:

Išsukite cukrų ir margariną, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Persijokite miltus. Supilkite miltus, meduoliui reikiamus prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius), druską ir kepimo miltelius į jau paruoštą margarino masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite paruoštą tešlą į plastikinę plėvelę (ar maišelį)ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus (apie 0,5 cm storiu). Išpjaukite norimas meduolinio namelio detales bei sausainių formeles. Sudėkite paruoštus sausainius į skardą ir kepkite įkaitusioje orkaitėje (apie 200 C) 10-15 min. kol gražiai paruduos. Iškeptus sausainius bei detales ištraukite iš orkaitės, palikite visiškai atvėsti.

Tuo metu paruošiamas glajus: lengvai išplakę baltymus, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite iki gana tirštos ir blizgios masės.

Atvėsusias detales sutvirtinkite glajumi ir papuoškite savo Kalėdinį pasakų namelį saldumynais.

Skanių švenčių!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (167)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (9)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnų (55)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (50)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (218)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (35)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (60)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2537)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (25)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (8)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...