Produktai sūrymui:

10 l vandens,
500 g druskos,
1 stiklinė vynuogių acto,
3/4 stiklinės degtinės,
prieskonių.

Kaip gaminti:

Sūrymui imkite nedidelius, šviežius agurkus, su plona žieve. Geriausia nuskinti agurkus raugimo dieną.

Agurkus perrinkite, perplaukite šaltu vandeniu. Puskubilio ar kibiro dugne padėkite ąžuolo, juodųjų serbentų ar vyšnių lapų, tada uždėkite krapų, krienų, česnako skiltelių, raudonėlio.

Agurkus sudėkite vertikaliai, eilėmis. Užpilkite juos karštu sūrymu, į kurį įpilta degtinės ir acto. Užsukite stiklainius. O jei raugiate agurkus puskubilyje, kitą dieną įpilkite šalto sūrymo ir užkalkite dangtį, pastatykite į šaltą patalpą. Tokie agurkai ilgai išsilaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)