4 porcijos

Produktai:

1 litras mėsos sultinio arba vandens,
400 – 500 gramų jautienos,
50 – 70 gramų džiovintų baltųjų grybų,
0,5 stiklinės perlinių kruopų,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
1 nedidelė morka,
pusė saliero gumbo,
3 – 4 skiltelės česnako,
1 saliero stiebas,
2 – 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai chereso,
0,5 šaukštelių džiovintų čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

Svogūną, salierą, morką supjaustykite šiaudeliais, česnaką – gabalėliais. Perlines kruopas 15 mni. Pamirkykite užpylę verdančiu vandeniu. Grybus užpilkite vandeniu ir 20 min. Mėsą supjaustykite gabalėliais, 3 min. pakepkite alyvuogių aliejuje puode su storu dugnu.

Išimkite, tame pačiame aliejuje (jo galite įpilti daugiau) 3 – 5 min. pakepkite daržoves. Vėl sudėkite mėsą, įdėkite grybus, užpilkite sultiniu ir užvirinkite. Sumažinkite liepsną, suberkite perlines kruopas, išmaišykite ir virkite 40 – 50 min.

Likus 5 min. supilkite cheresą, suberkite čiobrelius, druską, pipirus. Palikite sriubą 15 min. pastovėti. Prieš patiekdami, įpjaustykite saliero stiebo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją