4 porcijos
Produktai:
1 litras mėsos sultinio arba vandens,
400 – 500 gramų jautienos,
50 – 70 gramų džiovintų baltųjų grybų,
0,5 stiklinės perlinių kruopų,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
1 nedidelė morka,
pusė saliero gumbo,
3 – 4 skiltelės česnako,
1 saliero stiebas,
2 – 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai chereso,
0,5 šaukštelių džiovintų čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
Svogūną, salierą, morką supjaustykite šiaudeliais, česnaką – gabalėliais. Perlines kruopas 15 mni. Pamirkykite užpylę verdančiu vandeniu. Grybus užpilkite vandeniu ir 20 min. Mėsą supjaustykite gabalėliais, 3 min. pakepkite alyvuogių aliejuje puode su storu dugnu.
Išimkite, tame pačiame aliejuje (jo galite įpilti daugiau) 3 – 5 min. pakepkite daržoves. Vėl sudėkite mėsą, įdėkite grybus, užpilkite sultiniu ir užvirinkite. Sumažinkite liepsną, suberkite perlines kruopas, išmaišykite ir virkite 40 – 50 min.
Likus 5 min. supilkite cheresą, suberkite čiobrelius, druską, pipirus. Palikite sriubą 15 min. pastovėti. Prieš patiekdami, įpjaustykite saliero stiebo.
Skanaus!