1 porcijai ruošiu 1 ketvirtį. Jį perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, užberiu druskos ir ją labai gerai įtrinu į mėsą. Druskos kiekis priklauso nuo svorio, pagrindinė taisyklė – 1aš 1 kilogramui mėsos. Pasiruošiu truputį aliejaus ir konditerinį šepetėlį. Juo patepu kepimo skardą (naudoju stiklinę), dedu ketvirtį, jį taip pat aptepu aliejumi ir pabarstau 0,5 a.š. prieskonių paukštienai mišinio, 0,5 a.š. ciberžolės, 0,5 a.š. maltų citrinpipirių, 2-3 skiltelėmis labai smulkiai kapoto česnako.

Anksčiau iš druskos ir minėtų prieskonių darydavau mišinį ir juo trindavau vištieną, bet labai daug mišinio likdavo ant rankų, todėl sumaniau kaip taupiau panaudoti prieskonius.

Šaunu į iki 160C įkaitintą orkaitę, vidutinio dydžio ketvirtį kepu apie 35min., tada didinu kaitrą iki 200C, jungiu grilio režimą ir stebiu kepinį. Kartais apskrudimui pakanka 10 min., o kartais ir visų 20.

Tiekiu su įvairiausiomis daržovėmis, duonelėmis, bulvių ar kruopų košėmis, padažais… Skaniausias ką tik ištrauktas iš orkaitės.

Taip pat ruošiu ketvirčius kepimui ant žarijų.