Mes jau užaugom ir senokai perlipom savo sienų rėmus su žuvų ir jūros gerybių ruošimu. Ir vien todėl, kad pas mus neplaukioja tunai, dorados, jūros gėrybės, mes neprivalome jų neįsileisti į savo namus. Dažniausiai taip yra su mūsų tautos vyrais, katrie kaip įmanydami bandys įtikinti, kad jų ištrauktos dumblu dvokiančios žuvys yra ne ką prastesnės. Nežinau.. mano manymu, palikim jas tiesiog malonumui žvejoti, o pasigirti galime žvėriena – ji išties gera. Kuris jau spėjote prisiminti savo firminius receptukus, kai žuvį pavoliojote miltuose ar džiūvesėliuose ir bandote dabar mintimis mane nustebinti – nereikia!. Aš turiu jums kur kas paprastesnį pasiūlymą.
© Bubblekitchen

Reikės tik žuvies ir grilliaus (tiks ir grill keptuvė, jeigu šiandien vėl lyja), jei dar turėsite citrinos ir čiobrelio – bus nuostabu, na, o druskos ir pipirų namuose gi visuomet rasite.

O tam, kad lėkštės būtų spalvingesnės paruošėm mango salsa salotas.

Paruošimui reikės:

šviežios žuvies
citrinos
šviežių čiobrelių
druskos
grūstų pipirų
alyvuogių aliejaus

Įdeliai šiam receptui tiks dorada arba vilkešeris. Prapjaunam pilvą ir išvalome žuvį. Tuomet į ten pat įdedame kelis griežinėlius citrinos ir turimų žolelių.

Įkaitinus grilį arba keptuvę, žuvį įtriname alyvuogių aliejumi ir metame kepti, nereikia nei skusti žvynų, nei pjauti galvos, nei užsiimti kita nereikalinga veikla. Viena pusė keps apie 5-7 minutes.
Galite pavartyti kelis kartus, prieš pabaigą užbarstykite druskos ir pipirų jeigu mėgstate galite dar užspausti citrinos.

Labai paprasta, o nustebinsit visus, kuriems tik patieksite tokią žuvį.

Mango salsai paruošti reikės (2-3 asmenims):

1 prinokusio mango
1/3 čili pipiro
saujos šviežių kalendrų
1/4 raudonosios paprikos
1/2 raudonojo svogūno
laimo sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos
juodujų pipirų

Mango, svogūną, papriką supjaustom norimo dydžio kubeliais (prie šios kompanijos puikiai dera ir agurkas), susmulkinam čili pipirą, kalendras ir viską sumaišome gilesniame dubenyje, apšlakstome alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, įberiame druskos ir grūstų juodųjų pipirų.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kas sieja „valstiečius“ su Matijošaičiu? Atsakymą kauniečiai rado pašto dėžutėse (119)

Kam „valstiečiams“ savo partiniame leidinyje reklamuoti Kauno miesto merą Visvaldą...

Maisto klastojimas: vietoj žuvies mums parduoda vandens glazūrą ir džiuvėsėlius (61)

Silkės vietoje sardinių siekiant atpiginti produktų gamybą arba vengiant mokesčių, šaldytų...

Junckerio elgesiu pasibaisėjęs prancūzų žurnalistas: jis peržengė visas ribas papildyta (79)

„Atmosfera Briuselyje pastaruoju metu primena Brežnevo epochą. Mūsų politinei sistemai vadovauja...

Laukia dešimtmečiai prekybos karo? (25)

Apsisvaidymas vis naujais prekių sąrašais, kuriems taikomi muitų tarifai, jau yra nebe derybinė...

Gamta kėsinasi atimti pamėgtą lietuvių pramogą (4)

Poilsiautojams ši vasara prasidėjo kur kas anksčiau ir labai gerai: jau gegužės mėnesį...

Sostinės širdyje – trumpų suknelių ir šortų madų šou

Savaitgalį gero oro nepagailėta – termometro stulpeliai rodė virš 25 laipsnių Celsijaus....

Specialistai pataria: dešimtmetis jau turėtų mokėti skalbti ar įkalti vinį (6)

Vaikai sugeba kur kas daugiau, negu jūs įsivaizduojate, tad tėvai darydami viską už savo atžalas...

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Lietuvos prokurorams ir teisėjams atnaujinta 12:46 (316)

Rusija reiškia nepasitenkinimą Lietuvos prokuratūra , kuri už dalyvavimą nusikalstamuose Sausio...

Neatpažįstamai pakeitė legendinę Lietuvos vietą: štai čia marozų tikrai nerasite (125)

„Marozų kurortas“ – tokia nemaloni etiketė nuo seno persekioja Palangą. Tai pastebintis...