aA
Pateikiame patiekalą, kuris turi 331 kcal.
„Gavosi tokie kaimiški dzūko pusryčiai su moderniu tvistu“, - teigia „Valgau be sąžinės graužimo“ tinklaraščio autorė.
Grikių ir voveraičių blynai su be lukšto virtu kiaušiniu
© Asmeninio archyvo nuotr.

Taigi blynams reikia (kažkur 10 blynų. 1 blynas 84 kcal):

Jums reikės:

- 300g virtų grikių
- 150g voveraičių
- 1/2 baltojo svogūno
- 30g rūkytos šoninės (jos daug nereikia, naudoju kaip prieskoni, kad blynai įgautų dūmo skonį)
- sviesto gabaliuko voveraitėms apkepti
- šviežių petražolių
- 1 kiaušinis
- 1/2 puodelio pieno
- 3 šaukštai miltų
- aliejaus blynams kepti
- druskos

Papildomai - su blynais patiekti gražgarsčių ir vieno be lukšto virto kiaušinio

Kaip gaminti:

Nuplautas voveraites susmulkinkite ir pakepinkite ant sviesto kartu su svogūnu ir šonine. Atvėsusią masę dėkite į virtus grikius, įmuškit kiaušinį, pilkite pieną ir po šaukštą dėkite miltus.Pagardinkite šviežiomis patražolėmis ir druska.

Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. patiekite su neriebios grietinės ir krapų padažu arba su kiaušiniu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1379)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (35)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (473)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (24)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (26)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (20)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (202)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (27)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...