© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

1 ir 1/2 stiklinės kvietinių miltų
1/2 stiklinės cukraus pudros (naudojau 3 V Š smulkaus cukraus)
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio trynio
125 gramų atšaldyto sviesto (tešlai)
2 - 3 valgomųjų šaukštų smulkaus cukraus
6 didelių obuolių (naudojau "Antaninius" ir "Auksį")
1/2 litro kriaušių - obuolių marmelado su melisomis
50 gramų sviesto (pyrago viršui apdėti prieš kepant)

Gaminimas:

Turimą kepimo formą ištepiau sviestu. Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių. Sviestą, skirtą tešlai, supjausčiau gabalėliais ir sumaišiau su persijotais miltais ir druska.

Subėriau cukrų. Viską pertryniau pirštais, kol pasidarė smulkūs trupiniai. Įmušiau kiaušinio trynį. Išmaišiau.

Tešla dar nelipo, tad įpyliau 2 V Š šalto vandens. Tešlą lengvai suminkiau į rutulį ir iškočiojau. Įklojau į kepimo skardą.

Prispaudžiau prie skardos sienelių ir dugno. Apatinę tešlos dalį subadžiau šakute ir padėjau šaltai valandai.

Obuolius supjausčiau skiltelėmis, išėmiau sėklalizdžius ir nulupau. Supjausčiau plonomis riekelėmis ir išdėliojau ant tešlos apskritimu. Obuolių sluoksnį aptepiau kriaušių - obuolių marmeladu su melisomis. Supjausčiau likusius obulius ir išdėliojau ant viršaus.

Apibarsčiau cukrumi ir apdėliojau mažais sviesto gabalėliais. Kepiau 50 minučių.

SKANAUS!

Dėkojame Kristinai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Savaitės orai: bus labai tvanku (10)

Pirmadienio dieną Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Daugelyje pietinių ir rytinių rajonų...

Keturių mažamečių mama kaimu grožisi valydama kaminą (56)

Vaikštome su Daiva Mikelioniene jos šeimos sodyboje Verstaminų kaime. Apžiūrėti visam turtui...

Prakeiksmas yra ne juokai: ar tai tikrovė, ar tik silpnų žmonių baimės? (118)

Kunigas egzorcistas Arnoldas Valkauskas DELFI teigia, kad prakeikti galima tik tuos, kurie yra...

Turime dvi problemas – emigraciją į užsienį ir emigraciją į Vilnių (369)

Pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Rygos įsikūrusio Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje...

Už Atlanto žalgirietis Daviesas – rezultatyvus ir naudingas draugiškame turnyre (7)

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas savaitgalį pradėjo kovas draugiškame...

Ligoninių pertvarka: žmonės bijo, kad susirgę nebeturės kur eiti (59)

Seimui rengiantis spręsti, ką daryti su prezidentės Dalios Grybauskaitės prašymais pataisyti...

Jau po poros metų tokių specialistų paklausa išaugs triskart (18)

Vos už poros metų – 2020-aisiais – Lietuvoje reikės nemažiau kaip 300 informacinių sistemų,...

Po Trumpo ir Putino susitikimo – nedviprasmiškas JAV signalas Rusijai: mes jus stebime (743)

Ar Rusija, JAV prezidento nuomone, yra priešininkė? Tokio klausimo kelis sykius pastaruoju metu...

Gyvybingumu stebinantis interjeras: dizaineriai laužė visus stereotipus (8)

Įsiurbti į pilką didmiesčio kasdienybės rutiną dažnai pasvajojame apie pabėgimą į pavasario...

Į šią šalį verta vykti vien dėl maisto: viskas, ką būtina paragauti Portugalijoje (54)

Portugalijoje praleidau 12 dienų , gyvenau 3 miestuose, pamačiau labai daug, paragavau dar daugiau....