Biskvitui:

2 dideli kiaušiniai,
100 g cukraus,
110 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
2 š. kakavos (tešla turi būti grietinės tirštumo).

Kremui:

2 stiklinės trintų aviečių su cukrumi (cukraus pagal skonį),
400 ml grietinėlės 35% riebumo,
30 g želatinos.

Papuošimui:

aviečių, šokolado, mėtų lapelių.

Iš tešlai skirtų produktų sumaišyti tešla, kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Ataušusį biskvitą perpjauti pusiau.

Želatiną ųžpilti vandeniu, išbrinkinti ir pašildžius ištirpinti. Grietinėlę išplakti standžiai, sumaišyti su avietėmis atsargiai ir ištirpinta, atvėsusia želatina.

Į atsegamą torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti pasaldintu vandeniu. Pilti kremo, dėti antrą biskvitą, sulaistyti ir aplieti likusiu kremu. Dėti į šaldytuvą sustingti. Puošti avietėmis, tirpintu šokoladu.

Labai greit pagaminamas, pigus ir labai labai skanus. Toks lengvutis, ne per saldus.

Už receptą dėkojame Donatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)