Mūsų išbandytas variantas – graikiškas vištienos souvlaki, o lietuviškai tariant vištienos šašlykas, tikras išsigelbėjimas, kai neturi galimybių, o gal nenori ilgai stovėti prie griliaus, bet mėsos iešmelį mielai suvalgytum, tad graikai sugalvoję išeitį mėsytę pjaustyti mažais gabalėliais ir kepti ant mažų iešmelių manau pranoko gruziniškus šašlykus, kuriuos tenka ilgai vartyti, šlakstyti, vėduoti ir užsiminėti daugelio sugalvotomis “firminėmis” kepimo specifikomis.

Pamirškit iš vakaro marinuojamus mėsos gabalus besiruošiant į gamtą, rekomenduoju nustebint valgytojus vištienos souvlaki, kurį pamarinuoti užteks ir kelių valandų.

Mėsos marinatui reikės:

vištienos krūtinėlės
3 v.š citrinos sulčių
1 v.š. raudono vyno acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
2 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. džiovinto raudonėlio arba džiovintų petražolių
1/2 a.š. maltos kalendros
3/4 a.š. druskos
1/8 a.š. juodųjų pipirų

Iš prieskonių ir aliejaus, citrinos sulčių ir raudono vyno acto sumaišykite marinatą, įspauskite česnako skilteles, sudėkite mažais gabalėliais pjaustytą vištieną.

Uždengę palikite šaldytuve bent porai valandų (galima ir per naktį).

Kepkite ant griliaus ar grill keptuvėje sumovę gabalėlius ant išmirkytų vandenyje (kad nedegtų) bambukinių iešmelių apie 5-7 minutes.

Mums valgant tokią vištieną nesinorėjo daug priedų, bet siūlom šalia pasiruošti jogurtinį graikišką padažą tzadziki.

Padažui paruošti reikės:

vienas nedidelis agurkas
natūralus jogurtas
šlakelis citrinos sulčių
česnako skiltelė
šviežių mėtų ir petražolių
alyvuogių aliejus, druska, juodieji pipirai

Sutarkuotą agurką apibarsčius druska palikau kelioms minutėms, tuomet nusunkiau susidariusį skystį ir sumečiau į graikišką jogurtą, ten pat išspaudžiau skiltelę česnako, saują smulkintų šviežių mėtų ir petražolių, pagardinau druska, juodaisiais pipirais, šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinos sultimis. Viską gerai išmaišiau ir štai puikus padažas prie vištienos.