Jei jau kam nors pabodo paprasti Velykų zuikiai iš maltos mėsos, štai puiki alternatyva - sultingi, glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

500 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar kalakutienos)
1 svogūno
1 kiaušinio
1 nedidelio obuolio
1 v. šaukšto krakmolo
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių

Glazūra:

1 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo
1 v.š.citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių

Kaip gaminti:

1. Obuolį nulupti, sutarkuoti labai smulkiai, sultis nuspausti.

2. Svogūną smulkiai supjaustyti. Į maltą mėsą dėti tarkuotą obuolį, svogūną, kiaušinį, krakmolą, prieskonius ir druską. Gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą valandai.

3. Iš faršo formuoti kukulius, dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 225 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

4. Glazūrai visus produktus sumaišyti. Ištepti kukulius ir dar pakepti 5 minutes.

5. Patiekti su mėgiamu garnyru.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gyvenimo drama: vos 32-ejų, o prieš akis – tik skurdas ir badas (243)

32-ejų Irina viena tris dukras augina vos iš 160 eurų siekiančių mėnesinių pajamų. Maža to,...

Gydytojas perspėja: insultą ar infarktą daug anksčiau gali išduoti ir knarkimo garsumas (14)

Ne, tai ne sunkvežimio garsai už lango. Didelė tikimybė, kad vidury nakties jus prabudino...

Pirmą kartą pas darbdavius atėję jaunuoliai nesikuklina: vardija neadekvačias sumas (719)

Pirmojo darbo ieškančių jaunuolių lūkesčiai dažnai būna nepamatuoti, o algos jie tikisi...

Skandalų poveikis partijų reitingams – netikėtas (57)

Nors socialdemokratus ir liberalus krečia skandalai, dėl kurių buvo galima tikėtis didelių...

Tragiškos avarijos liudininkas: baisiu greičiu pralėkė „Bentley“, iš paskos - „Subaru“ žuvo žmogus ir šuo (105)

Spalio 21-osios naktį, apie 1.55 val., Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km,...

Apklausa: „valstiečių“ reitingas – žemiausias po rinkimų, vis ryškėja kitos žvaigždės (247)

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ( LVŽS ) reitingų lentelėje užima...

Naktis Vilniuje: 135 km/val. greičiu lėkęs vairuotojas ir dešimtys kitų skraidančių erelių (153)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių patruliai surengė įprastinį reidą....

Sužinokite, kurios rūšies svogūnai naudingiausi sveikatai (19)

Patiekalų, kuriuos gaminant naudojami svogūnai, receptuose retai kada nurodoma kokios rūšies...

Po trejus metus trukusio planavimo, E. Skrolytė su mylimuoju pristato „naujus savo namus“ (24)

Praeivių žvilgsnius Vilniaus centre jau kelias savaites traukia didžiulius langus papuošęs žodis...

Jūrmalos rudens grožis per fotomenininko objektyvą (8)

Daug gražių rudens akimirkų šiuo metu galima stebėti didžiausiame Latvijos kurorte Jūrmaloje....