aA
Tai Eglės receptas konkursui „Mano gardžiausias Kalėdų patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Asmeninio archyvo nuotr.

Tešlai:

130 g medaus,
380 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
130 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
kiaušinis,
imbiero,
kardamono,
maltų gvazdikėlių,
cinamono pagal skonį.

Papuošti:

200 g miltelinio cukraus,
30 ml citrinų sulčių,
maistinių dažų pagal skonį.

Gaminimas:

Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pagardinti prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi. Tada supilti lydytą medų, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Abi mases sumaišyti ir išminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve apie 30 min. Paskui plonai iškočioti ir supjaustyti įvairiomis formelėmis.

Tuomet dėti į kepimo indą ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Paskui palikti atvėsti. Visus papuošti skirtus ingredientus sumaišyti. Sausainius papuošti gauta mase.

Skanaus. Eglė

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Dr. Kjellas Nordstromas: tai, kas šiuo metu vyksta, pasaulį pakeis negrįžtamai (23)

Pasaulis, kuriame nebeįmanoma nieko prognozuoti. Toks, kuriame viskas skaitmenizuojama, o tada –...

Prieš dešimtmetį šlovės spinduliuose maudęsis Vitalijus Autukas: nežinau, kas būtų, jei būčiau likęs Lietuvoje

Vitalijus Autukas – atrodytų, tokia girdėta ir taip gerai pažįstama pavardė, tačiau mintyse...

Vengdami mokesčių už stovėjimą, vairuotojai ėmėsi radikalių kovos priemonių (3)

Vilniuje vis augant mokamų stovėjimo vietų skaičiui, į darbus automobiliais važiuojantys ir jų...

Jolanta Blažytė: apie santykius su buvusiu vyru ir ką reiškia būti labai turtinga moterimi (10)

Viena įtakingiausių Lietuvos verslininkių Jolanta Blažytė pasakoja, kad verslą kūrė, nes buvo...

Lietuvis sukūrė filmuką užsieniečiams, kuriame – visa tiesa apie Lietuvą (44)



Turbūt dažnas lietuvis užsienyje yra susidūręs su klausimu: „kas ta Lietuva ?“...

Žinoma žurnalistė liko šokiruota to, ką pamatė uždarytoje Panevėžio rajono mokykloje (101)

Žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Daiva Žeimytė -Bilienė praėjusią savaitę...

Po dailininkės nužudymo – tiesos paieškos: ar reikia paimti paskolą, kad būtų įvykdytas teisingumas? (5)

Lietuvoje teisingumą vykdo ne tik teismai, bet ir prokuratūra. Taip mano prieš trejus metus...

Butkevičiaus įspėjimas: Lietuva jau kelis mėnesius nesurenka pagrindinių mokesčių (186)

Buvęs premjeras iš socialdarbiečių frakcijos Seime Algirdas Butkevičius perspėja, kad reikėtų...

Užkietėjęs automobilininkas paaiškino, kaip atpažinti perekupus (2)

Seniau jausdavau didelę antipatiją taksistams. Seni, prirūkyti automobiliai, rusiška muzika,...