Geriausiu Didžiojoje Britanijoje restoranu jau trečius metus iš eilės išrinktas restoranas „Fat Duck“, priklausantis Hestonui Blumentaliui (Heston Blumenthal). Geriausių restoranų reitingą paskelbė leidinys „Good Food Guide“, kuriuo remiasi britų laikraštis „The Guardian“.
Restoranas „Fat Duck“ Londone
© "Londono žinios"

„Fat Duck“ surinko 10 balų iš dešimties galimų. Tai reiškia, kad šiame restorane „nuolat gaminami idealūs patiekalai“. Be to, „Fat Duck“ yra vienas iš nedaugelio restoranų, kuriam įtakingas prancūzų leidinys „Michelin“ suteikė didžiausią įvertinimą – tris žvaigždes.

Į vakarus nuo Londono, prie Vindzorų pilies, esantis restoranas yra vienas iš vadinamosios molekulinės virtuvės lyderių. Savo patiekalus H. Blumentalis gamina virtuvėje, kuri labai panaši į sudėtingą mokslinę laboratoriją.

Restoranas „Fat Duck“ išgarsėjo tada, kai jo šeimininkas ėmė svečius maitinti sraigių koše ir žuvų ledais. Dabar apie šiuos patiekalus jau sklando legendos.

„Restoranas turi būti linksma vieta, kur žmonės ne tiek numalšina alkį, kiek pasikrauna emociškai ir gauna peno apmąstymams“, – sakė H. Blumentalis.

Antroje geriausių Britanijos restoranų sąrašo vietoje atsidūrė Londone veikiantis ir virėjui Gordonui Ramziui (Gordon Ramsay) priklausantis jo vardu pavadintas restoranas. Jis gavo 9 balus iš dešimties.

Trečioje vietoje randame Oksforde esantį restoraną „Le Manoir aux Quatre Saisons“. Jis gavo 8 balus iš 10.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Lietuvai stojant į turtingųjų klubą, išaiškėjo niūri statistika: „sublizgėjom“ antirekordais   (53)

Turtingųjų valstybių klubu pakrikštytoje Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (...

Palanga išskėstomis rankomis jau laukia poilsiautojų: kokiomis maisto kainomis pasitiko (37)

Kaip privilioti kuo daugiau turistų šiltuoju sezonu, Palangos verslininkai jau gerai apgalvojo....

Savaitgalį laukia gražūs orai, o po jų – fantastiški karščiai (7)

Iškeliaujanti gegužė karščio mėgėjų nenuvils ir toliau: karštas bus ne tik savaitgalis, bet...

Specialistai neteko amo: darželiuose ir mokyklose sviestą pakeis margarinas (290)

„ Sviestas , kur įmanoma, keičiamas aliejumi arba margarinu, kurio sudėtyje sočiųjų riebalų...

Šokiruojantis merginos pagrobimas: gyvą palaidojo po žeme (67)

Barbaros Jane Mackle gyvenimas buvo tikrai kerintis. Daili ir populiari 20 metų mergina buvo Majamyje...

Lietuvos nacionalinės filharmonijos darbuotojų stilius: per koncertus ir po jų – kaip diena ir naktis (15)

DELFI Stilius apsilankė didžiausiame šalies klasikinės muzikos koncertų centre – Lietuvos...

Šaras po pergalės juokavo apie aštuonis kartus operuotą gerklę ir mokė žurnalistus (23)

Kauno „Žalgiris“ be didesnio vargo žengė į Lietuvos krepšinio lygos ( LKL ) pusfinalį....

Sostinėje atgimė vienuolyną su skandalais palikęs baras (20)

Praėjusių metų rugpjūtį baro „ 7 fridays “ darbuotojai staiga turėjo susirinkti daiktus ir...

Vilniuje per susidūrimą sužalotas motociklininkas neteko sąmonės (11)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23.20 val., Vilniaus senamiestyje, Maironio g., susidūrė...

Kitokia pažintis su Berlynu: nuo apleistų CŽV pastatų iki linksmybių šimtamečiame šokių klube (11)

Planuodami atostogas ar trumpas išvykas svetur, dažniausiai renkamės turistų patikrintas,...