Mokslininkai tikslaus atsakymo į šį klausimą dar nerado, tačiau visai gali būti, jog paslaptis slypi visų šių veiksnių derinyje.

Meniu. Pastaruosius tris tūkstančius metų Andų žmonės geria karštą šokoladą. Kol Europoje ir Amerikoje dėl saldumynų, o ypač šokolado, vartojimo, tariamos jo naudos ir žalos verda diskusijos, Andų vietiniai per dieną gardžiuodamiesi išgeria po kelis puodelius šio karšto kvapnaus saldžiojo gėrimo.

Kaip atskleidė ne vienas išsamus tyrimas, kakavoje gausu antioksidantų, kurie padeda išsaugoti organizmo jaunystę ir pasižymi veiksmingu vėžio prevencijos poveikiu.

Be to, būtent šiame regione žmonės pradėjo auginti bulves ir kukurūzus. Jie ir po šiai dienai užima svarbią vietą Andų regiono žmonių racione. Kaip ir bolivinė balanda, kurioje gausu baltymų, ląstelienos, vitaminų ir mineralinių medžiagų.

Šio produkto nauda žavisi dietologai iš viso pasaulio. Norėdama visam pasauliui daugiau papasakoti apie šį vertingą maisto produktą, Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja netgi buvo paskelbusi 2013 metus Tarptautiniais bolivinės balandos metais.
Garsiausi produktai ir patiekalai: kakava, bolivinė balanda, bulvės, kukurūzai, tapijoka, traškūs pyragėliai su mėsa iš kukurūzų ir kviečių miltų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)