aA
Gal norite išbandyti ką nors naujo? Siūlome geriausius pomidorų konservavimo receptus vienoje vietoje!
© Shutterstock nuotr.

Konservuoti pomidorai

Pomidorų stiklainiuose geriau nekaitinti, tada jie būna kietesni, neištižę.

Sveiki, kieti, iki rausvumo prinokę pomidorai nuplaunami virintu vandeniu ir talpiai sudedami į iškaitintus stiklainius. Dėl skonio pridedama krapų, petražolių ir lauro lapelių, pora gvazdikėlių ir 3-4 kvepiantys pipirai.

Į 1 litrą vandens beriami 2 nubraukti šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus, užvirinama, ir verdantis tirpalas užpilamas ant pomidorų į stiklainius, kad apsemtų. Uždengus dangteliu palaikoma 10-15 min., tada skystis nupilamas, vėl užvirinamas ir vėl užpilamas ant pomidorų.

Po 15-20 min jis dar kartą nupilamas, užvirinamas, užpilamas ant pomidorų ir stiklainiai greitai hermetiškai uždaromi. Tada apverčiami aukštyn kojomis ir paliekami atvėsti.

Pomidorai savo sultyse

Jums reikės:

3 l vandens,
0,5 l pomidorų pastos,
2 šaukštai druskos,
lauro lapelių,
pipirų,
gvazdikėlių,
pomidorų.

Kaip gaminti:

Užpilui skirtus produktus supilti į puodą ir užvirinti. Pomidorus sudėti į stiklainius ir užpilti verdančiu užpilu. Sterilizuoti, kol užvirs ir tuoj pat sandariai uždaryti pakaitintais dangteliais.

Pomidorai savo sultyse 2

1 l stiklainiui reikės:

650 g kietų pomidorų
450 g pernokusių pomidorų
25 g druskos

Gaminimas

Pernokusius pomidorus nuplaukite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Pomidorų masę pakaitinkite iki virimo ir pertrinkite per sietelį. Gautas sultis pasūdykite ir pakaitinkite iki 95 laipsnių.

Kietus pomidorus nuplaukite ir sudėkite į sterilizuotą stiklainį, užpilkite karštomis sultimis. Stiklainius pridenkite paruoštais dangteliais, dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir kaitinkite 15 min. Stiklainius sandariai uždarykite ir apverskite, kol atvės.

Konservuoti pomidorai su želatina

Pomidorus nuplaukite, svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jeigu pomidorai dideli - supjaustykite juos.

Į sterilizuotus stiklainius dėkite sluoksniais pomidorus ir svogūnus, viršutinis sluoksnis turėtų būti svogūnų.

4 litriniams stiklainiams reikės maždaug 1 litro marinato ir 5 arbat. šaukšt. želatinos, kurią reikia išbrinkinti stiklinėje vandens.

1 l marinato reikės:

1 šaukšto druskos,
3 šaukštų cukraus,
8 lauro lapelių,
8 juodųjų pipirų,
2 kvepiančių pipirų,
1 gvazdikėlio,
žiupsnelio cinamono,
0,5 stiklinės acto.

Iš nurodytų prieskonių ir litro vandens išvirkite marinatą, sumaišykite su ištirpinta želatina ir užpilkite ant pomidorų stiklainiuose. Pridenkite dangteliais ir kaitinkite stiklainius puode su verdančiu vandeniu 20 min. Iškaitintus stiklainius sandariai uždarykite.

Saldūs pomidorai aliejuje

Reikės:

Produktai:

1 kg vyšninių pomidorų,
4 skiltelės česnako,
2 šaukštai cukraus,
250 ml alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai vyno acto,
2 šakelės čiobrelių,
citrinos sulčių,
juodųjų pipirų žirnelių,
žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

1. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į kepimo skardą ir uždenkite kepimo popieriumi.

2. Pašaukite skardą į orkaitę, įkaitintą iki 90 laipsnių. Kepkite 2 – 3 val. (pomidorai turi suminkštėti ir susiraukšlėti).

3. Giliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintas česnako skilteles ir kepkite, kol pagels. Paskui kiaurasamčiu išgriebkite česnakus.

4. Į aliejų sudėkite pomidorus, suberkite cukrų, pakaitinkite 3 min. Tada supilkite actą ir kaitinkite, kol išgaruos actas.

5. Supilstykite aliejų su pomidorais į stiklainius.

6. Įberkite keptų česnakų, čiobrelių lapelių, juodųjų pipirų grūdelių.

7. Stiklainius užsukite ir pastatykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Žali konservuoti pomidorai

Jums reikės:

2 kg žalių pomidorų
100 g morkų
100 g svogūnų
100 g acto 9 proc.
100 g cukraus
100 g aliejaus
30 g (šaukštas) druskos

Visas daržoves supjaustykite, pilkite ant jų actą, cukrų, druską, karštą aliejų, išmaišykite ir palikite 6-12 val. Po to pakaitinkite ir sudėkite į įvarius, pakaitintus stiklainius ir užsukite. Puikus garnyras žiemai!

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Buvę kitų prezidentų patarėjai Nausėdai vertinimų negaili: tik dabar pasimatė tikrosios prezidento pažiūros (269)

Nuo iškilmingos naujojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos jau praėjo 100 dienų. Buvę...

Mirtį sėjusiai grupuotei „Vagner“ artėja galas: Putinas negalėjo atleisti už fiasko Sirijoje (123)

Po mirtinos nesėkmės Sirijoje Vladimiras Putinas parodė samdinių grupei „ Vagner “ jos...

Gaisro Alytuje užgesinti nepavyksta, uždrausta dirbti šalia esančioms įmonėms papildyta 12:08 (154)

Alytaus Ekstremalių situacijų komisija sekmadienį uždraudė dirbti Pramonės rajone, kur toliau...

Patyręs prancūzų onkologas pataria, kaip užkirsti vėžiui kelią: yra 7 auksinės taisyklės (9)

Daugiau nei keturiasdešimties metų su onkologiniais pacientais dirbantis prancūzų gydytojas dr....

Pirmalaikių rinkimų tikimybę prilygino nuliui: kai kam jie – visiškai pražūtingi (10)

Politologai vieningai sutaria, kad pirmalaikių Seimo rinkimų tikimybė yra beveik neįmanoma....

Po įvykių Vokietijoje – nerimą keliančios užuominos: jau esama tokių, kurie rimtai svarsto palikti šalį (460)

Vokietijoje tebesitęsia po Halės išpuolio įsiplieskusios diskusijos apie šalyje stiprėjantį...

Metų seklys: gaujos jautėsi drąsiai, bet policija išdaužė visus   (68)

DELFI, bendradarbiaudamas su Lietuvos policija, tęsia kasmetinį pasakojimų ciklą „ Metų seklys...

Aidas Puklevičius: manęs galima nemėgti dėl trijų priežasčių (1)

DELFI TV laidoje „Publikos nuomonė“ apsilankęs Aidas Puklevičius teigia, kad lietuviams vis...

Naujam mokesčiui nepritaria: jis tik dar labiau padidins atskirtį mūsų visuomenėje (22)

Sparčiai vystantis pasaulio ekonomikai, nors ir nenorime to, yra sudeginama vis daugiau įvairaus...

Vilnius – pilnas gyvūnų: skulptūrose įamžinti ir katinas, ir ožka

Po visą Vilnių išsimėčiusios gyvūnų skulptūros traukia praeivių žvilgsnius....