Nuo pat ankstyvo ryto sostinės centre, V. Kudirkos aikštėje, praeivių ir žiūrovų nosis kuteno malonus laužo dūmo kvapas. Šiais metais į tradicinį pavasario barbekiu turnyrą rinkosi Lietuvos ir Estijos komandos.

Kaip pasakojo Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (toliau – LBKA) prezidentas Juozas Kaminskas, kiekvienais metais ant ugnies kepamas vis kitas patiekalas. “Pavasario barbekiu varžytuvės – tradicinis LBKA renginys. Tačiau kasmet jis vyksta netradiciškai, nes renkamės skirtingus produktus, iš kurių komandos ruošia du patiekalus,- sakė Juozas Kaminskas. – Šįkart jos grilyje kepė vištą ir jos sparnelius”.

Teisėjų komisijai vadovavęs Donatas Beinorius teigė, kad “komandos buvo gerai pasiruošusios, tad išrinkti nugalėtoją nebuvo taip paprasta”. Vis dėlto komisija, įvertinusi kiekvieną patiekalą pagal penkis kriterijus (pirmo kąsnio ir viso patiekalo skonį, išvaizdą lėkštėje, iškepimą ir ingredient suderinamumą), be to, aklai (nežinodama, kuri komanda ką gamino, nes gavo sunumeruotus dėžėse), nusprendė, kad pirmosios vietos verta estų komanda “No name BBQ Team”.

Be to, šiais metais buvo renkamas fotogeniškiausias patiekalas, kurį pagamino antroji komanda iš Estijos “Amps BBQ Team”, ir šauniausias ringas: čia nepralenkiamos buvo lietuvių “Kadagio uogos”. Tradiciškai žiūrovai atidavė savo balsus už jiems labiausiai patikusią komandą. Jų simpatijos atiteko lietuvių “Netikėtai”.

Kol komandos varžėsi, geriausi grilio meistrai siekė naujo Lietuvos rekordo – jie kepė didžiausią vištienos “Tulpę”, kuriai panaudojo 5000 vnt. vištienos petelių (beveik 250 kg). Juos išdėliojo ant 3 m aukščio ir 1,5 m pločio karkaso. Rekordą inicijavo LBKA ir AB Vilniaus paukštynas. Jo arbitrai buvo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ir baleto primarijus Nerijus Juška.

Kai arbitrai užfiksavo rekordą, didžiausia Lietuvoje “Tulpė”, pagardinta 50 kg padažų (abrikosų ir imbiero, bruknių ir kriaušių bei saldžiarūgščio), buvo išdalinta žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)