aA
„Kulinarinis pasaulis – tai įkvėpimas ir  žinios, įsiklausymas į  sezoniškumą ir atitinkamai  parinkti  produktai, taip pat patirtis ir jausmai, - sako katalonietis Javier Lopez, neseniai paskirtas „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vyriausiuoju virtuvės šefu. - Tik vėliau, kai visa tai jau subalansuota, šefas gali išreikšti savo kūrybiškumą  ir siekti dar tolesnių  tikslų -   tradiciją sieti su  inovacija.“
"Kempinski" meniu patiekalas
© Bendrovės archyvas

Daugiau nei aštuonerius metus J. Lopez gyvena ir dirba Baltijos šalyse; čia, susipažinęs su vietiniais gamintojais ir ūkininkais, su vietine kultūra, prisidėjo modernizuodamas lietuvišką virtuvę. J. Lopez kuriami patiekalai – visuomet novatoriški, veikiami šiuolaikinių įtakų. Katalonietiška šefo kilmė, kelionės bei patirtis padėjo Lietuvoje susiformuoti jo unikaliam stiliui. Savuoju indėliu į vietinę gastronomiją jis tikisi Vilnių įtraukti į šiuolaikinės kulinarijos žemėlapį.

Daugiau nei 16 metų darbuodamasis „Michelin“ restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, vyriausiasis šefas sukaupė turtingos patirties, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose gastronomijos renginiuose Islandijoje, Maltoje, Švedijoje, Mauricijo saloje bei Rusijoje. Javier buvo ir projekto „Vilnius Dinner in the Sky 2014“ šefas svečias.

Šefas iš Katalonijos sukūrė naujojo sezono meniu viešbučio restoranui „Telegrafas“, atspindintį šiuolaikinę sezoninę europietišką virtuvę, išlaikant tradicinį patiekalų bei atskirų produktų skonį. Anot Javier, kuriant naująjį meniu, ypač norėta išryškinti vietinių lietuviškų produktų svarbą. Javier aktyviai bendradarbiauja su vietiniais ūkininkais ir geriausius produktus stengėsi įtraukti į atskiras meniu pozicijas.

Šefo teigimu, Lietuva gali pagrįstai didžiuotis savo produktais, ir vienas jo tikslų - su šiais puikiais produktais supažindinti viešbučio, restorano užsienio bei vietinius svečius. Labiausiai Javier Lopez išskiria lietuvišką žvėrieną, miško grybus ir uogas, teigdamas, jog tai iš tiesų karališkos kokybės produktai.

Naujajame restorano meniu - laukinė lašiša iš Škotijos aukštumų, apvirtas ekologiškas kiaušinis, laukinis omaras, elnienos filė iš Žemaitijos miškų bei avietiniai ledai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Mažas ir visų pamirštas regionas, kurio vertė Kremliui – neįkainojama: mes bijome kalbėti (43)

Kad išvengtų sankcijų, Kremlius suka aplinkkeliais: naudojantis šalia Juodosios jūros esančiu...

Mažo Šveicarijos miestelio triumfas ir tragedija: geriausiais laikais „Ferrari“ ir „Porshe“ net nebuvo prabanga (4)

Sparčiai tiksint laikrodžiui ir artėjant „Brexit“ valandai, Europos miestai varžosi...

Šaltis jau greit sukaustys Lietuvą: ruoškitės – bus ir sniego pusnų (23)

Sekmadienio naktį maloniai paspaus šaltukas ir kai kur truputį pasnigs. Rimtesnio sniego sulauksime...

Žemė atakuoja Marsą: mokslininkai papasakojo, kokie pavojai tyko žmonių Raudonojoje planetoje (40)

Turbūt daugelis matėte filmų apie taikius Žemės gyventojus atakuojančius agresyvius marsiečius....

Nepilnametės išžaginimas mokyklos personalo nesukrėtė: visos jos čia tokios (202)

Stūmė, spyrė kojomis, kando. Prievartautojas atsitraukė, tačiau grįžo ir su visa jėga...

Praėjus 32 metams po mažamečių nužudymo trūko žudiko kantrybė teisme paskelbta siaubą keliančių nuotraukų (33)

Didžiojoje Britanijoje paskelbtas nuosprendis didžiulio atgarsio visuomenėje sulaukusioje byloje:...

Ne visi pedagogai verti šio vardo: šaukštas deguto sugadino medaus statinę (59)

Įžengusius į kabinetą rimtomis akimis nužvelgia trys iškiliausi Lietuvos partizaninių kovų...

Vytautas Landsbergis: negalima žiūrėti į gerovę tik iš ekonominės perspektyvos (2419)

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS–LKD ) garbės pirmininkas,...

Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (24)

Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo...

7 raudonosios arbatos privalumai (8)

Raudonoji ( rooibo s) arbata – tai raudonoji žolelių arbata, gaminama iš fermentuotų...