Daugiau nei aštuonerius metus J. Lopez gyvena ir dirba Baltijos šalyse; čia, susipažinęs su vietiniais gamintojais ir ūkininkais, su vietine kultūra, prisidėjo modernizuodamas lietuvišką virtuvę. J. Lopez kuriami patiekalai – visuomet novatoriški, veikiami šiuolaikinių įtakų. Katalonietiška šefo kilmė, kelionės bei patirtis padėjo Lietuvoje susiformuoti jo unikaliam stiliui. Savuoju indėliu į vietinę gastronomiją jis tikisi Vilnių įtraukti į šiuolaikinės kulinarijos žemėlapį.

Daugiau nei 16 metų darbuodamasis „Michelin“ restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, vyriausiasis šefas sukaupė turtingos patirties, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose gastronomijos renginiuose Islandijoje, Maltoje, Švedijoje, Mauricijo saloje bei Rusijoje. Javier buvo ir projekto „Vilnius Dinner in the Sky 2014“ šefas svečias.

Šefas iš Katalonijos sukūrė naujojo sezono meniu viešbučio restoranui „Telegrafas“, atspindintį šiuolaikinę sezoninę europietišką virtuvę, išlaikant tradicinį patiekalų bei atskirų produktų skonį. Anot Javier, kuriant naująjį meniu, ypač norėta išryškinti vietinių lietuviškų produktų svarbą. Javier aktyviai bendradarbiauja su vietiniais ūkininkais ir geriausius produktus stengėsi įtraukti į atskiras meniu pozicijas.

Šefo teigimu, Lietuva gali pagrįstai didžiuotis savo produktais, ir vienas jo tikslų - su šiais puikiais produktais supažindinti viešbučio, restorano užsienio bei vietinius svečius. Labiausiai Javier Lopez išskiria lietuvišką žvėrieną, miško grybus ir uogas, teigdamas, jog tai iš tiesų karališkos kokybės produktai.

Naujajame restorano meniu - laukinė lašiša iš Škotijos aukštumų, apvirtas ekologiškas kiaušinis, laukinis omaras, elnienos filė iš Žemaitijos miškų bei avietiniai ledai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)