aA
„Kulinarinis pasaulis – tai įkvėpimas ir  žinios, įsiklausymas į  sezoniškumą ir atitinkamai  parinkti  produktai, taip pat patirtis ir jausmai, - sako katalonietis Javier Lopez, neseniai paskirtas „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vyriausiuoju virtuvės šefu. - Tik vėliau, kai visa tai jau subalansuota, šefas gali išreikšti savo kūrybiškumą  ir siekti dar tolesnių  tikslų -   tradiciją sieti su  inovacija.“
"Kempinski" meniu patiekalas
"Kempinski" meniu patiekalas
© Bendrovės archyvas

Daugiau nei aštuonerius metus J. Lopez gyvena ir dirba Baltijos šalyse; čia, susipažinęs su vietiniais gamintojais ir ūkininkais, su vietine kultūra, prisidėjo modernizuodamas lietuvišką virtuvę. J. Lopez kuriami patiekalai – visuomet novatoriški, veikiami šiuolaikinių įtakų. Katalonietiška šefo kilmė, kelionės bei patirtis padėjo Lietuvoje susiformuoti jo unikaliam stiliui. Savuoju indėliu į vietinę gastronomiją jis tikisi Vilnių įtraukti į šiuolaikinės kulinarijos žemėlapį.

Daugiau nei 16 metų darbuodamasis „Michelin“ restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, vyriausiasis šefas sukaupė turtingos patirties, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose gastronomijos renginiuose Islandijoje, Maltoje, Švedijoje, Mauricijo saloje bei Rusijoje. Javier buvo ir projekto „Vilnius Dinner in the Sky 2014“ šefas svečias.

Šefas iš Katalonijos sukūrė naujojo sezono meniu viešbučio restoranui „Telegrafas“, atspindintį šiuolaikinę sezoninę europietišką virtuvę, išlaikant tradicinį patiekalų bei atskirų produktų skonį. Anot Javier, kuriant naująjį meniu, ypač norėta išryškinti vietinių lietuviškų produktų svarbą. Javier aktyviai bendradarbiauja su vietiniais ūkininkais ir geriausius produktus stengėsi įtraukti į atskiras meniu pozicijas.

Šefo teigimu, Lietuva gali pagrįstai didžiuotis savo produktais, ir vienas jo tikslų - su šiais puikiais produktais supažindinti viešbučio, restorano užsienio bei vietinius svečius. Labiausiai Javier Lopez išskiria lietuvišką žvėrieną, miško grybus ir uogas, teigdamas, jog tai iš tiesų karališkos kokybės produktai.

Naujajame restorano meniu - laukinė lašiša iš Škotijos aukštumų, apvirtas ekologiškas kiaušinis, laukinis omaras, elnienos filė iš Žemaitijos miškų bei avietiniai ledai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Amerikos lietuvė – apie tai, kaip vos kelios savaitės jos nuomonę apie Trumpą pakeitė iš esmės: kažkada buvau didžiausia jo skeptikė (464)

Į Jungtines Valstijas emigravusi aktyvi moteris, buvusi liberalė Renata Underis sako, kad pastarasis...

Išdrįsus kalbėti vienai, apie Kėdainių priėmimo skyrių prabilo ir kiti: ten yra baisu (112)

Kėdainiuose įvyko grandininė reakcija: vienam žmogui socialiniame tinkle papasakojus nemalonią...

Kavos vartojimo paslaptys: kiek daugiausiai puodelių per dieną galime išgerti (6)

Daugelio rytas prasideda nuo puodelio kavos, kuris suteikia energijos ir leidžia efektyviai pradėti...

Prancūzų pajėgos Malyje nukovė „Al Qaeda“ vadeivą (4)

Prancūzijos ginkluotosios pajėgos Malyje nukovė teroristinės grupuotės „Al Qaeda“...

Kraupi pramoga – žmonių zoologijos sodai – buvo viena pelningiausių XX a. pradžios šou verslo krypčių (232)

XX amžiaus pradžioje atėję į zoologijos sodą Europoje ar Jungtinėse Valstijose, narvuose...

Su dviratininku susidūręs vyras, važiavęs paspirtuku, ligoninėje mirė

Birželio 5 d., apie 18.40 val., Panevėžyje, Panevėžio kultūros ir poilsio parke po Nemuno...

Fiziko žinia bijantiems 5G technologijos: jei valgote raugintas daržoves, tai galite ir saugiai naudoti 5G (58)

5G ryšio technologijos ir nejonizuojančios elektromagnetinės spinduliuotės reikėtų baimintis...

Valdžiai ruošiantis mažinti mokesčius, verslininkai ženklių pokyčių nesitiki: daugiau išlaidauti gyventojų tai nepaskatins (48)

Valdžia šiuo metu svarsto, ar mažinti darbo apmokestinimą. Verslininkų ir ekonomisto nuomone,...

Automobilių aikštelėje „Tvarkiečiai“ likviduos partiją ir prisijungs prie Zuoko (65)

Šeštadienį Vilniuje, prie „Litexpo“ rūmų esančioje automobilių aikštelėje, Lietuvos...

|Maža didelių žinių kaina