aA
Ar vištiena gali atsibosti? Nemanau! Saldi, sūri, rūgšti, saldžiarūgštė, karti, virta, troškinta, kepta grilyje arba keptuvėje, sausa ar tirpstanti burnoje – kaskart vis kitokia! Pagal nuotaiką ir renkamės vištienos skonį.
© Recepto autorė

Šiandien vištieną marinavau garstyčių padaže, papildomai dėjau kajeno pipiro ir kepiau grilyje. Aštroka, bet taip pastaruoju metu ir mėgstu. Šis receptas tiks artėjančiam barbekiu sezonui.

Ingredientai:

10 vištienos šlaunelių be odelių;
3 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
1/4 arbat. šaukšt. druskos;
1/4 arbat. šaukšt. maltų pipirų.

Glajui reikės:

1 valg. šaukšt. Dijon garstyčių;
1 valg. šaukšt. klevų sirupo;
1 česnako skiltelė, trinta;
1/3 arbat. šaukšt. kajeno pipiro.

Gaminimo eiga

Giliame dubenyje sumaišome garstyčias, klevų sirupą, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Sudedame vištieną, gerai įmasažuojame padažą į mėsą, uždengiame ir paliekame marinuotis mažiausiai 1 valandai.

Paruošiame glajų, tiesiog sumaišome visus ingredientus. Jį tepsime ant vištienos prieš pat jai baigiant kepti.

Grilį įkaitiname iki 190 °C, groteles apipurškiame aliejumi. Dėliojame šlauneles ant grotelių ir kepame maždaug 20 minučių, kas 5 minutes vis jas apversdami.

Kepimo pabaigoje abi šlaunelių puses aptepame glajumi ir pakepam dar porą minučių.

Patiekiam vištieną su daržovėmis arba ryžiais, papuošiam smulkintais žalumynais. Jeigu aštriai nemėgstate, kajeno pipiro rekomenduoju nedėti.

Garstyčių skonio vištienos šlaunelės
© Recepto autorė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (500)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (48)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (472)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (51)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...

Hitlerio fotografas: gautas nurodymas jį kaip reikiant suerzino (41)

Iš pirmo žvilgsnio tai fotografija, vaizduojanti didelę laimę: besišypsantis vyras apsikabinęs...

Demaskavo purvinas prabangių viešbučių paslaptis: tomis pačiomis kempinėmis šveičia ir puodelius, ir tualetus vaizdo įrašas (70)

„Hilton“, „ Marriott “ ir keletas kitų prabangių Kinijos viešbučių tinklų atsiprašė...

Geriausio baro paieškos Šiauliuose: meniu pasirinkimas iš kojų neišvertė, tačiau surado svarbesnių dalykų (14)

Tiems, kurių penktadienis prasideda nuo galvos laužymo, kokią vietą pasirinkti vakarui praleisti:...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (104)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Vilniuje moters vairuojamas „VW Passat“ lėkė kaip tankas: sutraiškė atitvarus ir nuvertė stulpą (98)

Penktadienio vakarą, apie 19.50 val., Vilniuje, Geležinio Vilko g., prie Vingio parko, moters...

Keisti faktai apie protingus žmones (17)

Daug kas mėgsta sakyti, kad pasaulyje per daug kvailių. Tačiau iš tiesų apsižvalgę aplink...