Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje - šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g saldaus pieno varškės arba šviežio, neslėgto „panyro",
250 g aukščiausios rūšies miltų,
150 g cukraus,
šaukštelio kepimo miltelių,
"ant peilio galo" maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio ciberžolės,
cukraus pudros ir malto cinamono pabarstymui,
augalinio aliejaus spurgų gruzdinimui.

Ruošimo eiga

Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą.

Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų.

Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje.

Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.

Išeiga: 24-30 spurgų.

Gardžios varškės spurgytės
© Jogos mityba
Jogos mityba
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Maudynių sezonas: kur geriau nekišti kojos? (5)

Nuo balandžio lepinanti saulė jau įšildė daugumą vandens telkinių, tačiau hidrometeorologai...

Tokių kaip šis gydytojas Lietuvoje – vienetai: gyvybes gelbsti smegenų trombus ištraukdamas per kirkšnį (36)

Išeminio insulto metu smegenų arteriją užkišus trombui , pradeda žūti smegenų ląstelės....

Deginti pinigus yra nelegalu, bet tai padarius nutiktų keistas dalykas (64)

Deginti pinigus yra neprotinga. Tačiau ar žinojote, kad pinigų deginimas gali būti filantropijos...

Lietuvai stojant į turtingųjų klubą, išaiškėjo niūri statistika: „sublizgėjom“ antirekordais   (374)

Turtingųjų valstybių klubu pakrikštytoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (...

Palanga išskėstomis rankomis jau laukia poilsiautojų: kokiomis maisto kainomis pasitiko (306)

Kaip privilioti kuo daugiau turistų šiltuoju sezonu, Palangos verslininkai jau gerai apgalvojo....

Pikul žaidžia atviromis kortomis: apie santuokos užkulisius ir kitus galimus Jasaičio romanus su žinomomis moterimis (212)

Pastaruoju metu kone visa lietuva stebi skaudžią dviejų žmonių santykių dramą. Susipykę...

Vairuotojai sunerimo: eismo ženklai perspėja apie karo grėsmę? (86)

Geltonos spalvos ženklų su stilizuotais tankų ir šarvuočių atvaizdais buvo pastebėta Lenkijoje...

Papasakojo, kodėl prieš princo Harry ir Meghan Markle vestuves jos mama staiga metė darbą (1)

Prieš pat Didžiosios Britanijos princo Harry‘io ir jo mylimosios Meghan Markle vestuves...

Didmiesčių barai nusidažys raudonai: ilgai šanso laukę „Liverpool“ fanai žada patriukšmauti (6)

Jei šeštadienio vakarą sugalvosite išeiti į miesto centrą prasiblaškyti ir atsipūsti po...

Nesenstantys namų ruošos triukai: juos naudojo dar mūsų močiutės (5)

Tikra tiesa, kad išmintis ateina su amžiumi – tai įrodo mūsų mamų ir močiučių gebėjimas...