aA
Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje - šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

500 g saldaus pieno varškės arba šviežio, neslėgto „panyro",
250 g aukščiausios rūšies miltų,
150 g cukraus,
šaukštelio kepimo miltelių,
"ant peilio galo" maltos vanilės ankšties arba kelių lašų natūralios vanilės ekstrakto,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio ciberžolės,
cukraus pudros ir malto cinamono pabarstymui,
augalinio aliejaus spurgų gruzdinimui.

Ruošimo eiga

Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą.

Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų.

Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje.

Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.

Išeiga: 24-30 spurgų.

Gardžios varškės spurgytės
© Jogos mityba
Jogos mityba
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po penkias valandas trukusių derybų Putino rezidenciją Lukašenka paliko neturėdamas ką pasakyti žurnalistams (38)

Nors spaudos konferencijai buvo pasirengta, po susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu...

Europos vyndarių kova: sąlygos kinta, darbo jėga brangsta

Kylančios temperatūros ir ekstremalūs orai daro vis didesnį poveikį Europos vyno gamybai,...

Kariūnės kelią pasirinkusi lietuvė: per amžių amžius moterys yra laikomos silpnąja lytimi ir ačiū Dievui, kad taip yra (257)

Kovinės inžinerijos technikė Lingailė Juknevičiūtė savo tarnybos kelią pradėjo sukarintose...

„Der Spiegel“: jie ryžtingi, žiaurūs ir turi Kremliaus leidimą žudyti (280)

Prieš ketverius metus buvo apnuodytas ir tik per plauką išgyveno bulgaras prekeivis ginklais. „...

Seimas įteisino lauko darželius (4)

Seimas įteisino lauko darželius – šią savaitę priimtos pataisos, kurios leidžia higienos pasą...

Apsišarvuokite kantrybe: laukia niūrūs ir lietingi orai (13)

Sekmadienį vos spėjus pasitraukti vienam ciklonui, iš vakarų Baltijos regioną, o kartu ir...

Valančiūnas atakavo be klaidų, tačiau Gobertui neprilygo (3)

Jonas Valančiūnas „iš žaidimo“ pataikė visus savo metimus, tačiau NBA rungtynėse...

Politikas Arvydas Anušauskas apie netrukus gimdysiančią perpus jaunesnę žmoną: vos sužinojus apie nėštumą daug kas pasikeitė (161)

Politikas Arvydas Anušauskas su žmona Lina jaučiasi pakylėti ir ramiai laukia vasarį planuojamo...

Politologai apie Sinkevičiaus pamainą: valdantieji bijo dar labiau drumsti vandenį koalicijoje (13)

Politologai įvertino valdančiųjų užmojį kandidatą į ekonomikos ir inovacijų ministro...

Po krepšiais dominavęs Sabonis vedė „Pacers“ į dramatišką pergalę (6)

Įspūdingu dėjimu pasižymėjęs Domantas Sabonis surinko galingą dvigubą dublį, o jo vedama...