I-osios vietos nugalėtojui - Giedriui už receptą "Pita su citrusiniu viščiuku" atitenka firminis Kėdainių konservų fabriko grilis.

II-osios vietos nugalėtojai - Galinai už "ašaringų", bet labai gardžių šašlykų receptą dovanojame knygą "Didžioji receptų knyga".

III-osios vietos nugalėtojai - Oksanai už šašlykų "Septintame danguje" receptą atitenka sveikų patiekalų knyga "Mažiau riebalų - mažiau cholesterolio".

Į visų laimėtojų namus taip pat keliauja Kėdainių konservų fabriko padažų komplektai!

Su nugalėtojais susisieksime elektroniniu paštu.

Kartojame visus nugalėtojų receptus.


I vieta

Pita su citrusiniu viščiuku

4 porcijoms reikės:

3 viščiuko krūtinėlių kubeliais
1 š. kapoto čiobrelio
1 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės
1 laimo sulčių ir tarkuotos žievelės
1 raudonos paprikos kubeliais
1 svogūno
4 didelių pitų
60 g. salotų lapų
4 š. jogurto
1 š. kapotų mėtų.

Ruošimas:

Sudėkite vištienos gabaliukus, čiobrelį, apelsino ir laimo tarkuotą žievelę ir sultis į indą ir palikite 10 min.

Ant iešmo sumaukite vištieną, raudonąją papriką ir svogūną. Sudėkite ant įkaitinto grilio ir kartkartėmis apversdami, bei suvilgydami likusiu marinatu kepkite kol paruduos (apie 7-8 min.)

Pašildykite pitas ir įpjovę vieną kraštą į padarytą kišenę sudėkite salotų lapus, vištieną, papriką ir svogūną.

Sumaišykite jogurtą su mėtomis ir taipogi dėkite į pitą.

Patiekti karštus. Skanaus.

Giedrius

II vieta

Šašlykas Ašaros

Ašaros todėl, kad gaminant reiks truputį paverkti:)

Šis receptas niekada dar manęs nenuvylė.

Mėsą pjaustome nelabai dideliais gabaliukais. Būtinai sprandinė (jei daromas iš kiaulienos).

Dedame mėsą į puodą, pridedame pipirų, druskos,rozmarino, lauro lapų, citrinos sulčių (jokio acto), aliejaus.

Ir sutarkuojame kokius 3-5 didelius svogūnus. Nelabai malonus darbas, bet verta pakentėti...

Tą masę sudedame ant mėsos, gerai išmaišome ir paliekame marinavimui.
Kepdami palaistome sausu vynu.

Prie šašlyko labai tinka daržovės iš lysvės.

Skanaus Jums linki Galina

III vieta

Šašlykas "Septintame danguje"

Reikės:

3 kg kiaulienos sprandinės;
0,5 stiklinės sauso raudono vyno;
0,5 stiklinės 100% granatų sulčių;
1 citrinos sulčių;
4 svogūnų;
prieskonių (juodųjų, baltųjų ir raudonųjų pipirų);
1 šaukštelį chmeli-suneli prieskonių;
2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus;
pomidorų padažo.

Supjaustyti mėsą kubeliais, toliau supjaustyti svogūną žiedeliais ir rankomis sumaišyti mėsą su svogūnais, druska ir prieskoniais. Vyną, citrinos sultis ir granatų sultis sumaišyti ir supilti į mėsą, po to įpilti ir alyvuogių aliejų. Palikti nakčiai šaltoje vietoje.

Kitą dieną galima važiuoti į gamtą ir mėgautis nuostabiais, burnoje tirpstančiais, šašlykais pagardintais pomidorų padažu ir pasijusti lyg septintame danguje.

Oksana Guseva

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pirmoji receptų dalis čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją