aA
Kokių slyvų norite? Marinuotų, o gal saldžių, o gal pabandykite paragauti slyvų su burokėlių sultimis?! Siūlome keletą gardžiai paruoštų slyvų receptų.
Gardžiai paruoštos slyvos
© D.Tunkūno nuotr.

Marinuotos slyvos: 1 kg slyvų. Marinatui: 400 g cukraus, 70 ml 9 proc. acto, 600 ml vandens, 4 gvazdikėliai.

Nuplautas slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu. Išvirkite marinatą ir į jį sudėkite slyvas. Pakaitinkite, kol užvirs, tada atvėsinkite ir slyvas išgriebkite. Sirupą vėl užvirinkite, sudėkite slyvas ir pavirkite 3 min. Slyvas sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu sirupu. Kaitinkite 1 l talpos stiklainius 20 min., 3 l – 30 min. Sandariai uždarykite.

Slyvos su burokėlių sultimis: 1 kg slyvų be kauliukų, 0,5 l burokėlių sulčių, 2 šaukštai cukraus, 6 gvazdikėliai.

Slyvas užpilkite pasaldintomis burokėlių sultimis, įmeskite gvazdikėlius ir virkite 15 min. Karštas išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Slyvų uogienė: 3 kg vengrinių slyvų, 1 kg cukraus, 6 gvazdikėliai.

Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Slyvų ir bruknių uogienė: 2 kg bruknių, 1 kg slyvų, 2 stiklinės cukraus.

Bruknes išvirkite su 1 stikline cukraus. Slyvas nulupkite, išimkite kauliukus ir apvirkite su likusiu cukrumi. Į stiklainius sluoksniuodami dėkite bruknes ir slyvas. Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių. Kaitinkite 80°C temperatūroje 7 min. Sandariai uždarykite.

Slyvų ir obuolių kompotas: 2 kg vengrinių slyvų, 2 kg obuolių.

Sirupui: 0,5 kg cukraus, 1 l vandens, 8 gvazdikėliai, keli gabalėliai cinamono žievės.
Slyvas subadykite mediniu smeigtuku. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Išvirkite sirupą ir jame apvirkite obuolius, po to – slyvas.

Vaisius sudėkite į stiklainius ir užpilkite 4 min. pavirintu sirupu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir laikykite 12 val. Po to 1 l talpos stiklainius kaitinkite 80°C temperatūroje 15 min. Sandariai uždarykite.

„Savaitė“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Koronaviruso pandemija pasaulį pakeis neatpažįstamai: 12 prognozių, kas mūsų laukia (420)

Ši pandemija neatpažįstamai pakeis pasaulį. „Foreign Policy“ paklausė 12 ekspertų nuomonės...

Lietuvoje – 437 užsikrėtimo koronavirusu atvejai per naktį 43 nauji atvejai (241)

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu...

Lietuvoje įvestas vasaros laikas (112)

Laikrodžius valandą pasukus į priekį, sekmadienį Lietuvoje įvestas vasaros laikas.

Meistro dienoraštis: kai namų sąlygomis sutaisyti bitumo stogą?

Taip, tvarkyti stogą paprasčiausiai seną dangą pakeičiant nauju. Tačiau karantino sąlygomis...

Vilniuje laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus (246)

Vilniaus oro uoste sekmadienį laukiama atvykstančių lietuvių iš Londono, Tenerifės, taip pat...

Duonos kepykloje Kaune darbuotojui diagnozuotas koronavirusas

Kovo 28 dieną Kaune , „ Fazer Lietuva “ priklausančioje duonos kepykloje, vienam iš...

Koronavirusu susirgo „Knicks“ savininkas (5)

Niujorkas – pagrindinis COVID-19 židinys Jungtinėse Amerikos Valstijose. Mieste įsisiautėjęs...

Anykščiuose nužudytas vyras, įtariamasis sulaikytas iškart (7)

Peiliais konfliktus išspręsti sumanę žmonės atsidūrė areštinėse. Du peilių griebęsi...

|Maža didelių žinių kaina