Marinuotos slyvos: 1 kg slyvų. Marinatui: 400 g cukraus, 70 ml 9 proc. acto, 600 ml vandens, 4 gvazdikėliai.

Nuplautas slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu. Išvirkite marinatą ir į jį sudėkite slyvas. Pakaitinkite, kol užvirs, tada atvėsinkite ir slyvas išgriebkite. Sirupą vėl užvirinkite, sudėkite slyvas ir pavirkite 3 min. Slyvas sudėkite į stiklainius ir užpilkite verdančiu sirupu. Kaitinkite 1 l talpos stiklainius 20 min., 3 l – 30 min. Sandariai uždarykite.

Slyvos su burokėlių sultimis: 1 kg slyvų be kauliukų, 0,5 l burokėlių sulčių, 2 šaukštai cukraus, 6 gvazdikėliai.

Slyvas užpilkite pasaldintomis burokėlių sultimis, įmeskite gvazdikėlius ir virkite 15 min. Karštas išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Slyvų uogienė: 3 kg vengrinių slyvų, 1 kg cukraus, 6 gvazdikėliai.

Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Slyvų ir bruknių uogienė: 2 kg bruknių, 1 kg slyvų, 2 stiklinės cukraus.

Bruknes išvirkite su 1 stikline cukraus. Slyvas nulupkite, išimkite kauliukus ir apvirkite su likusiu cukrumi. Į stiklainius sluoksniuodami dėkite bruknes ir slyvas. Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių. Kaitinkite 80°C temperatūroje 7 min. Sandariai uždarykite.

Slyvų ir obuolių kompotas: 2 kg vengrinių slyvų, 2 kg obuolių.

Sirupui: 0,5 kg cukraus, 1 l vandens, 8 gvazdikėliai, keli gabalėliai cinamono žievės.
Slyvas subadykite mediniu smeigtuku. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Išvirkite sirupą ir jame apvirkite obuolius, po to – slyvas.

Vaisius sudėkite į stiklainius ir užpilkite 4 min. pavirintu sirupu. Stiklainius pridenkite dangteliais ir laikykite 12 val. Po to 1 l talpos stiklainius kaitinkite 80°C temperatūroje 15 min. Sandariai uždarykite.