aA
Šis vištienos ir parmezano apkepas gaminamas be tešlos, ingredientai iš anksto neapkepinami keptuvėje. Tai švelnios vištienos, traškios sūrio plutelės ir pikantiško padažo derinys.
© Shutterstock nuotr.

Produktai

2 arb. šaukšteliai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
1/4 arb. šaukšt. džiovintos raudonosios paprikos
6 vištienos krūtinėlės puselės (be odos ir kaulų)
2 puodeliai paruošto „Marinara“ padažo
1/4 puodelio sukapotų šviežių bazilikų
1 pakelis (250 g) tarkuoto mocarelos sūrio
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 (100 g) pakelis česnakinių skrebučių

Gaminimas

Paruošimas 15 min
Gaminimas 35 min
Iš viso 50 min

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C.

2. 23 X 33 dydžio kepimo formos dugną ištepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite paprikos milteliais ir česnakais.

3. Ant paruošto dugno sudėkite vištienos krūtinėles ir apipilkite jas „Marinara“ padažu. Apibarstykite bazilikais ir suberkite pusę tarkuoto mocarelos sūrio, ant viršaus – pusę parmezano sūrio. Užberkite skrebučius, ant viršaus likusį mocarelos sūrį ir likusį parmezano sūrį.

4. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol sūris ir skrebučiai taps gelsvai auksiniai, o vištienos vidus nebebus rožinis – apie 35 min. iki vienos valandos, priklausomai nuo vištienos krūtinėlių formos ir mėsos struktūros. Vištiena gatava, kai kulinarinis termometras, įbestas į storiausią krūtinėlės vietą, rodo 70 laipsnių C.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Agnė Zuokienė – apie sunkų rinkimų laikotarpį ir gandus: buvo baisesnių dalykų už skyrybas (160)

„Buvo tikrai labai daug įvairių dalykų išsakyta apie mūsų šeimą ir mano vyrą“, –...

Knygą rašantis Kunigėlis – apie Valančiūno dėl Lietuvos galimai atsisakytus milijonus ir savo klausimą Jordanui (37)

Ar prisimenate nors vieną epizodą, kad tiksint paskutinėmis rungtynių sekundėms kas nors būtų...

Sinoptikai turi gerų naujienų: pavasario sulauksime dar šią savaitę (3)

Šiandien mūsų šalies link artės atmosferos frontas. Didesnę dienos dalį vyraus debesuoti su...

Grubliauskas apie liberalų paramą Vaitkui: tai primena savotišką politinį Stokholmo sindromą (96)

Praėjusį sekmadienį įvyko savivaldos rinkimų antrasis turas, kuriame visi penki didmiesčių...

Kraujomaišos tabu nepaisė ne tik Europos, bet ir Lietuvos didikai: Vytautui Didžiajam teko prašyti popiežiaus malonės (32)

Ką bendro turi išprotėjęs bei orgijomis pagarsėjęs Romos imperatorius Kaligula , Kleopatra ,...

Paryžius – brangiausias Europos miestas: moterų kirpimas čia kainuoja 105 eurus brangiausi pasaulio miestai (101)

Paskelbtame brangiausių pasaulio miestų sąraše pirmą kartą pirmąją vietą dalijasi trys...

Ivaškevičius: aš turiu savo versiją, žinau, kad tai buvo uždelstas kerštas (440)

Politinių kalinių, tremtinių bei kitos organizacijos sausio pradžioje reikalavo sušaukti premijų...

Vertinkite patys: Gabrielė Grygolaitytė-Vasha pristatė limituoto leidimo drabužių kolekciją (76)

„Dar gruodžio mėnesį užsiminiau, jog esu sulaukusi itin viliojančio pasiūlymo. Kadangi darbus...

Avarija Vilniuje sukėlęs girtutėlis vairuotojas galva rėžėsi į stiklą (24)

Bendrasis pagalbos centras informavo, kad Vilniuje, Salininkų g., susidūrė du lengvieji...

Grįžusi iš pasivaikščiojimo moteris negalėjo patikėti savo akimis: nuo savo ir sūnaus kūno nurinko 118 erkių (104)

Neseniai pabudusios erkės po žiemos miego išties praalko – nenustebkite, jei apsilankę miške...