Produktai

2 arb. šaukšteliai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
1/4 arb. šaukšt. džiovintos raudonosios paprikos
6 vištienos krūtinėlės puselės (be odos ir kaulų)
2 puodeliai paruošto „Marinara“ padažo
1/4 puodelio sukapotų šviežių bazilikų
1 pakelis (250 g) tarkuoto mocarelos sūrio
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 (100 g) pakelis česnakinių skrebučių

Gaminimas

Paruošimas 15 min
Gaminimas 35 min
Iš viso 50 min

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C.

2. 23 X 33 dydžio kepimo formos dugną ištepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite paprikos milteliais ir česnakais.

3. Ant paruošto dugno sudėkite vištienos krūtinėles ir apipilkite jas „Marinara“ padažu. Apibarstykite bazilikais ir suberkite pusę tarkuoto mocarelos sūrio, ant viršaus – pusę parmezano sūrio. Užberkite skrebučius, ant viršaus likusį mocarelos sūrį ir likusį parmezano sūrį.

4. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol sūris ir skrebučiai taps gelsvai auksiniai, o vištienos vidus nebebus rožinis – apie 35 min. iki vienos valandos, priklausomai nuo vištienos krūtinėlių formos ir mėsos struktūros. Vištiena gatava, kai kulinarinis termometras, įbestas į storiausią krūtinėlės vietą, rodo 70 laipsnių C.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)