Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!
© Shutterstock

6 porcijoms reikės:

Kepsniui:

1,2 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
keletas rozmarino,
čiobrelių,
šalavijų šakelių,
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.

Padažui:

2 citrinos,
4 smulkūs svogūnai,
2 skiltelės česnako,
400 g salierų stiebų,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 ml sauso balto vyno,
300 ml mėsos sultinio,
1 valg.šaukštas krakmolo,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 pomidorai,
truputis krapų,
šalavijų,
svogūnų laiškų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su 4 valg. šaukštais alyvuogių aliejaus. Aliuminio folijos lakštą ištepkite 1 valg.šaukštu aliejaus, išdėkite mėsą ir aptepkite aliejumi su žalumynais.

Mėsą susukite į foliją ir kepkite orkaitėje 70 min. Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Atpjaukite 2-3 plonus griežinėlius, kiekvieną perpjaukite į 4 dalis ir padėkite į šaldytuvą.

Likusias citrinas nulupkite, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną, salierus ir česnaką irgi smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, sudėkite citrinas ir salierus. Lengvai pakepinus, supilkite sultinį ir vyną ir patroškinkite dar 10 min. Padažą sutirštinkite krakmolu, pasūdykite, įberkite pipirų. Pomidorus keletui sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, ištraukite, apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.

Minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į padažą. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės, atsargiai išvyniokite, supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Išdėkite į indą, apliekite padažu. Papuoškite krapais, šalavijų lapeliais, svogūnų laiškais ir likusiais citrinų gabalėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„MG Baltic“ byla. Šimašiaus kabineto paslaptys, Butkevičiaus skambučiai ir „dyki pinigai“ (41)

Didžiojoje politinės korupcijos byloje dažnai minimas garsiajam Liberalų Sąjūdžio...

Dukart per mėnesį Lietuvoje apsiperkanti latvė: čia viskas pigiau, išskyrus vieną dalyką (145)

Daugeliui lietuvių jau įprastos tapo kelionės į Lenkiją apsipirkti. Kiek keisčiau galėtų...

Panevėžio miesto savivaldybę purto STT pareigūnai papildyta (45)

Antradienio rytą Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai apsilankė Panevėžio miesto...

Skvernelis neigia kalbas apie atsistatydinimą siūlo tai padaryti nesutinkantiems su mokesčių reforma (45)

Jaučiu gerokai didesnę atsakomybę nei durų trinktelėjimai, LRT RADIJUI sako premjeras Saulius...

Apie savo ateitį prabilęs Šaras: „Žalgiris“ – elitinis Europos klubas (125)

„Sveikiname visus su čempionų titulu, sveikiname mūsų fanus. Sveikinu savo žaidėjus, kuriems...

Skelbia apėję draudimą tamsinti priekinius automobilio langus policija žada atkreipti dėmesį (2)

Viena Vilniuje įsikūrusi įmonė, kuri užsiima automobilių stiklų tamsinimu, savo „Facebook“...

JAV pagaliau sudėliojo visus taškus dėl Krymo papildyta (152)

Jungtinių Valstijų politika dėl Rusijos aneksuoto Krymo nepasikeitė, pareiškė Valstybės...

Orai: džiūstantiems lietaus dar teks palaukti (7)

Pavargę nuo karščių šiomis dienomis atsikvėps šiek tiek lengviau – temperatūra sumažės....

Moliūgus auginame konteineriuose: tai paprasčiau nei galvojote (3)

Jei jus kankina klausimas, kaip užsiauginti moliūgą konteineryje, bačkoje ar maiše, atsakymas...

10 kokybiškų išmaniųjų telefonų, kurių kaina nesiekia 150 eurų (33)

Šiais laikais nebūtina išleisti daug pinigų, jei norite įsigyti kokybišką išmanųjį...