aA
Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!
© Shutterstock

6 porcijoms reikės:

Kepsniui:

1,2 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
keletas rozmarino,
čiobrelių,
šalavijų šakelių,
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.

Padažui:

2 citrinos,
4 smulkūs svogūnai,
2 skiltelės česnako,
400 g salierų stiebų,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 ml sauso balto vyno,
300 ml mėsos sultinio,
1 valg.šaukštas krakmolo,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 pomidorai,
truputis krapų,
šalavijų,
svogūnų laiškų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su 4 valg. šaukštais alyvuogių aliejaus. Aliuminio folijos lakštą ištepkite 1 valg.šaukštu aliejaus, išdėkite mėsą ir aptepkite aliejumi su žalumynais.

Mėsą susukite į foliją ir kepkite orkaitėje 70 min. Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Atpjaukite 2-3 plonus griežinėlius, kiekvieną perpjaukite į 4 dalis ir padėkite į šaldytuvą.

Likusias citrinas nulupkite, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną, salierus ir česnaką irgi smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, sudėkite citrinas ir salierus. Lengvai pakepinus, supilkite sultinį ir vyną ir patroškinkite dar 10 min. Padažą sutirštinkite krakmolu, pasūdykite, įberkite pipirų. Pomidorus keletui sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, ištraukite, apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.

Minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į padažą. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės, atsargiai išvyniokite, supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Išdėkite į indą, apliekite padažu. Papuoškite krapais, šalavijų lapeliais, svogūnų laiškais ir likusiais citrinų gabalėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ekonomistai mala į miltus naują pensijų reformą: tokios sistemos nerastume niekur į Vakarus nuo Berlyno sienos (222)

Nuo kitų metų startuoja pensijų kaupimo pertvarka. Kam ji naudinga? „Delfi Dėmesio centre“...

Vaiko teisių tarnybos vadovė: kauniečių šeimos berniukas buvo mušamas rykštele (140)

Du vienos kauniečių šeimos vaikai perkelti į laikinąją globą po to, kai mama per...

Čempionų lyga: „Juventus“ laimėjo Mančesteryje, Romoje – incidentas metro, sužeistieji ir CSKA fiasko (3)

Trečiadienio vakaras UEFA Čempionų lygoje buvo karštas. Sužaistos aštuonerios trečio grupių...

Širinskienės klausimas konservatorei: kurioje vietoje čia yra visuomenės teisė žinoti? (336)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS-LKD ) partijos atstovei Radvilei...

Orai: talžys vėjai, būkite atsargūs! (2)

Šiąnakt pradės stiprėti šiaurės vakarų vėjas: vakariniuose rajonuose gūsiai sieks 15–20...

Kaip atrodo pigiausiai parduodami būstai Lietuvos didmiesčiuose (52)

Didmiesčiuose šiuo metu tikrai nestinga būstų pasiūlos, tačiau jiems įsigyti kartais...

Paaiškino, kodėl kauniečių šeima tarnyboms sukėlė įtarimų: rimtų klaidų padarė abi pusės (1114)

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė atskleidė daugiau aplinkybių apie...

Elle ir Žilvinas Grigaičiai pirmą kartą pasirodė kartu po santykių krizės: pora švenčia gyvenimą (71)

Antradienio vakarą Vilniaus širdyje žinomi žmonės rinkosi į atsinaujinusio žurnalo...

Tyrimas parodė: seksas su buvusiu partneriu netrukdo atsigauti po išsiskyrimo (20)

Tūkstančius kartų girdėjote įspėjimą, kad po išsiskyrimo to daryti nederėtų, tačiau seksas...

Kaip Agnės Jagelavičiūtės padiktuotą aprangos kodą interpretavo vakaro svečiai (27)

Kaip apsirengtumėte į vakarėlį, kurio aprangos kodas – fashion animal ? Savo interpretacijas...