aA
Gaminimo laikas: 70 min., 210 kcal. Sotus patiekalas.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

200 g sterko (arba kitos baltos žuvies filė),
100 g žalių svogūnų laiškų,
50 g žalių krapų,
50 g petražolių šakelių,
3 vidutinio dydžio bulvių,
40 ml alyvų aliejaus,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio trynio,
aliejaus skardos patepimui,
druskos,
pipirų pagal skonį.

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Žalius svogūnų laiškus, krapus ir petražoles perrinkite, nuplaukite, nusausinkite ant popierinės servetėlės ir smulkiai supjaustykite.

Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą palikite, kad atitirptų.

Tešlos lakštus uždėkite vieną ant kito ir iškočiokite iki 5 mm storio. Iš tešlos išpjaukite stačiakampius, apytiksliai 30x40 cm. Tešlos atraižas pasilikite. Ant stačiakampio vidurio išdėliokite supjaustytą žuvies filė, užberkite trupučiu druskos ir pipirų.

Pabarstykite smulkintais žalumynais: svogūnais, krapais ir petražolėmis. Viską apšlakstykite alyvų aliejumi. Išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska. Tešlos kraštus sujunkite ir kruopščiai užspauskite, palikdami nedidelius plyšelius, kad išeitų garai.

Papuoškite figūrėlėmis, išpjaustytomis iš likusios tešlos; viską patepkite kiaušinio tryniu. Pyragą atsargiai padėkite ant kepimo skardos, pateptos sviestu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 min.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (380)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (40)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (60)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (8)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (12)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (2)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (78)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (604)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (614)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (146)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...