Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Iškėlė versiją, kodėl dingo baikeris: viskas prasidėjo dar vasarą (13)

Mįslingai dingusio baikerio Aivaro Kilkaus draugai ir artimieji surėmė pečius su policijos...

Sprendžiamas 17-os „Rimi“ ir „Iki“ parduotuvių likimas (50)

Konkurencijos tarybai leidus susijungti prekybos tinklams „Rimi“ ir „Iki“ , bendrovės...

Liberalų agonija: laikinuoju pirmininku patvirtino E. Gentvilą, bet ir dėl to skraidė žiežirbos (231)

Penktadienį susirinkusi Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė pirmininko Remigijaus Šimašiaus...

Gyvai / Pirmasis testas išvykoje: „Chimki“ – „Žalgiris“ (68)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai siekia antrosios pergalės Eurolygoje. Penktadienį Šarūno...

Kada Vilniuje bus pastatytas tikras dangoraižis (50)

Augant gyventojų skaičiui Vilniuje ir miestui vis labiau plečiantis į pakraščius, kalbama, kad...

Ar jau verta ruoštis ekonominei krizei? (61)

Labiausiai turime bijoti laikotarpių, kai nieko nebijome, sako ekonomistas Nerijus Mačiulis ,...

Šiaulių arenos gimtadienyje – ir A. Šedžius: atvyko ne su žmona pildoma (29)

Penktadienio vakarą Šiauliuose skamba dainos ir sveikinimai. Dešimtmečio jubiliejų...

JAV būsto pardavimai netikėtai atsigavo

Nenaujų būstų pardavimai Jungtinėse Valstijose rugsėjį netikėtai atsigavo, nors...

Lietuvos atkūrimo šimtmečio proga dviračiu pervažiavo džiungles (1)

Keliautojas Gediminas Vasiliauskas Lietuvos atkūrimo šimtmečio sukakties proga Amazonės džiungles...

V. Danauskienė. Į šipulius dūžtanti „Remigijaus legenda“ (208)

Ar dar prisimenate 2004-ųjų kovo 24-ąją? Paksogeite besikapanojanti Lietuva gauna tarsi šlapiu...