Jums reikės:

·3,5 stiklinės miltų
·1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, druskos
·1,5 šaukštelio cinamono
·3 didelių kiaušinių
·1 stiklinės alyvuogių aliejaus
·1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
·1,5 stiklinės cukraus
·Plytelės mėgstamo šokolado – susmulkinto
·1 stiklinės smulkintų graikinių riešutų

Gaminimas:

1) Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2) Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir 0,5 šaukštelio cinamono.

3) Maišytuvu gerai išplakite kiaušinius. Supilkite į juos aliejų, vanilės esenciją, stiklinę cukraus ir toliau plakite vidutinio intensyvumo režimu.

4) Į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir toliau maišydami sudėkite graikinius riešutus ir smulkintą šokoladą.

5) Lėkštėje sumaišykite likusį cukrų ir cinamoną.

6) Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į volelį. Apvoliokite juos cukraus ir cinamono mišinyje ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

7) Sausainius orkaitėje kepkite 15-20 minučių. Tada ištraukite, 10 minučių leiskite atvėsti ir supjaustykite visus 2 centimetrų storio riekelėmis. Riekeles orkaitėje kepkite dar 12-15 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)