aA
100 g apie 360 kcal, užteks 3–4 žmonėms
© Shutterstock nuotr.

Paruošimo laikas 10–12 val.

Šis iš avinžirnių gaminamas neįtikėtinai gardus patiekalas labiausiai vertinamas Izraelyje, tačiau kilęs iš Egipto. Šiame krašte falafeliai buvo pradėti gaminti krikščionybės pradžioje. Per šventes egiptiečiai negalėjo valgyti mėsos, todėl falafelius išrado kaip puikią alternatyvą. Nors jų skonis gerokai skiriasi nuo mėsos, tačiau gražiai apskrudęs paviršius lengvai apgauna akis, o sotumas – skrandį. Netrukus traškusis išradimas tapo žydų mitybos pagrindu. Norint paragauti šio egzotiško patiekalo nebūtina vykti į Egiptą arba Izraelį – užteks pasisukioti savo virtuvėje.

Falafeliams gaminti jums reikės:

200 g avinžirnių
Svogūno
Ryšelio petražolių
4–6 šaukštų žirnių miltų
Šaukštelio kepimo miltelių
20 ml vandens
Aliejaus virti

Maltų juodųjų pipirų, kalendrų, kvapiųjų ferulų pagal skonį.

Avinžirnius užpilti vandeniu ir mirkyti per naktį. Tada sutrinti, suberti smulkintą svogūną, petražoles ir sutrinti iki vientisos masės. Paskui suberti miltus, kepimo miltelius, supilti vandenį, pagardinti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės formuoti graikinio riešuto dydžio skrituliukus ir virti ant silpnos ugnies 3–4 min., kol gražiai apskrus. Tuomet dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Galima patiekti vienus arba su pasirinktu garnyru.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (33)

Atskridus į Kijevą tai, kad šalis kariauja, galima įtarti dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (4)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (41)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (3)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (63)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (579)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (542)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (120)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (105)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...

Pešičius atskleidė, kuriuos „Žalgirio“ žaidėjus medžiojo labiausiai

Atrodė, kad Svetislavui Pešičiui nuo krūtinės nusirito akmuo – į spaudos konferenciją po...