Šviežių lietuviškų bulvių derlius jau džiugina šias daržoves itin mėgstančius lietuvius. Šviežios bulvės išsiskiria savo plona luobele bei šiek tiek saldesniu skoniu. Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai. Ieškantiems, ką dar būtų galima neįprasto pasigaminti iš šviežio bulvių derliaus, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti tris ypač lengvai pagaminamus ir gardžius bulvių patiekalus.
© Shutterstock nuotr.

Ieškantiems, ką dar būtų galima neįprasto pasigaminti iš šviežio bulvių derliaus, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo išbandyti gardžius bulvių rutuliukus.

Apkeptos bulvių košės rutuliukai populiarūs visame pasaulyje, įprastai jie gaminami tiesiog bulvių košę apkepant su džiūvėsėliais. Šį kartą siūlome išbandyti patobulintus bulvių rutuliukus, įdarytus sūriu. Priklausomai nuo patiekimo, jie tiks tiek šventei, tiek savaitgalio priešpiečiams.

„Šviežias bulves išvirkite su visomis lupenomis ir atvėsinkite. Jau atvėsusias bulves nulupkite ir sutrinkite iki smulkios košės. Smulkiai supjaustykite petražoles, raudonąjį svogūną ir čili pipirus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišykite ir iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Savo mėgstamą sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir jais prikimškite bulvių rutuliukus. Į atskirą indą įberkite porą šaukštų kukurūzų miltų, juos užpilkite trupučiu vandens ir gerai išmaišykite, kitame inde pasiruoškite duonos trupinius. Bulvių rutuliukus padrėkinkite į kukurūzų miltų mišinį, tuomet pavoliokite duonos trupiniuose ir virkite aliejuje, kol parusvės“, – dalinasi maisto žinovė.

Bulvių ir burokėlių sluoksniuotis

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu
© Shutterstock nuotr.

Kai norisi paprasto ir sotaus patiekalo, maisto ekspertė siūlo išbandyti bulvių ir burokėlių sluoksniuotį. Šviežiose bulvėse ir burokėliuose gausu organizmui reikiamų vitaminų ir mineralų, todėl patiekalai su šiomis daržovėmis bus ne tik skanūs, bet ir naudingi.

„Du nedidelius šviežius burokėlius bei bulves su visa lupena supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Skardą ištepkite sviestu ir susluoksniuokite pasiruoštas daržoves. Tris česnako skilteles ir svogūną pasmulkinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Pasiruoštą mišinį užpilkite ant daržovių ir apie valandą kepkite 190 C temperatūros orkaitėje“, – pataria kulinarė.

Greitai ir sočiai: kreminė bulvių sriuba

Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu
© Shutterstock nuotr.

Sriubos mėgėjams A. Rasmussen siūlo išbandyti šiek tiek neįprastą, bet tikrai gardžią kreminę bulvių sriubą. Vos iš kelių ingredientų paruošiama sriuba įtiks net išrankiausiam skoniui.

„Keturias šviežias bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite ir nulupkite. Puode ištirpinkite tris šaukštus sviesto ir suberkite porą smulkiai supjaustytų svogūnų. Kai svogūnai parusvės, įberkite truputį miltų ir maišykite, kad neliktų jokių miltų grumstelių. Į puodą įpilkite porą puodelių sultinio ir pieno. Stiklinėje sumaišykite vieną šaukštelį kukurūzų miltų ir du šaukštelius šalto vandens, paruoštą mišinį supilkite į sriubą. Jau nuluptas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat suberkite į sriubą. Kadangi visi sriubos ingredientai jau išvirę, pakaks ją pavirinti apie 15 minučių“, – sako kulinarė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Staigmena naujausiuose kandidatų į prezidentus reitinguose: lyderių trejetuke įvyko pokyčiai (33)

Birželio 19-27 dienomis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „ Spinter tyrimai “...

Didesnėms algoms pinigų neturi, bet verslui – milijonų vertės dovanos (6)

Patys daugelį metų už valstybės turtą nieko nemoka, o iš kitų pinigus ima. Bent jau toks...

Už laisvę kovojo akmenimis ir kryžiais: sodyba, kurioje komunistai žemai nusilenkdavo (91)

Orvidų sodyba – iš kryžių ir akmenų pastatytas gyvas paminklas pasipriešinimui prieš...

Sensacija Kipre – gynyboje užsidariusi „Sūduva“ iš turnyro eliminavo APOEL klubą aiškūs tolimesni varžovai (285)

UEFA Čempionų lygoje debiutuojantys Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Kipre pateikė...

Baltijos jūroje stebi Rusijos povandeninius laivus: jų medžioti skrenda iš Šiaulių (479)

Dar praėjusią savaitę dėmesiui nukrypus į audringą NATO viršūnių susitikimą Briuselyje,...

Orai: šiluma sieks ir 30 laipsnių (5)

Trečiadienio naktį Lietuvoje žymesnio lietaus nenumatoma. Pūs nestiprus šiaurės, šiaurės rytų...

Ką daryti, kai netenkina atlikti remonto darbai (94)

Kai vieni nesugebame ko nors pasidaryti, kviečiame pagalbą – tai įprasta. Pagalbos prireikė ir...

Prabilo po kontroversiško finalo nušvilptas teisėjas: didžiuojuosi savo darbu – tai širdyje aš nešiosiu amžinai (141)

Ne Kylianas Mbappe , ne Antoine'as Griezmannas ir ne Paulis Pogba . Taip pat ir ne Luka Modričius...

MH17 tragedija: rusų propagandistai ėmėsi neįtikėtinų triukų (807)

Lygiai prieš ketverius metus – 2014 metų liepos 17 dieną – Ukrainos Donecko srityje buvo...

Geriausi būdai, kaip sustiprinti savo libido (6)

Regis, esate visai ne prieš pasimylėti su savo antrąja puse, tačiau atėjus tam skirtam metui...