Reikės 1 kg paruoštų cukinijų

Cukinijoms nulupu žievę, išimu sėklas ir supjaustau nemažais gabaliukais, daugmaž 3x3cm. Užberiu 1 v.š. druskos ir gerai permaišau. Palieku 2-3 val., kad išsiskirtų sultys.

Nusilupu ir supjaustau griežinėliais 8-10 skiltelių česnako. Praėjus šiam laikui, puode sumaišau 1 st. cukraus, 0,5 st aliejaus, 0,5 st. 9 proc. acto.

Ant itin mažos ugnies šildau mišinį, kol cukrus ištirps. Suberiu cukinijos gabaliukus su visu susidariusiu skysčiu, taip pat 1 a.š. krapų sėklų.

Padidinu iki maksimumo ugnį, suberiu česnakus ir, vis pamaišant, pakaitinu 4-5 minutes. Jokiu būdu ne daugiau. Cukinijas dedu į švarius, karštu vandeniu nuplikytus stiklainius, užsuku dangtelius, verčiu ant rankšluosčio ir dengiu, kad kuo ilgiau išsilaikytų šiluma.

Valgome dažniausiai kaip užkandą, labai tinka salotoms, kurių receptūra prašo marinuotų agurkų – gauname kitokį skonį.