Filo tešlai:

2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis druskos,
½ stiklinės sviesto,
2 lengvai paplakti kiaušiniai,
2 šaukštai vandens.

Įdarui:

1 ½ stiklinės smulkiai sukapotų graikinių riešutų arba migdolų,
1 ½ stiklinės rudojo cukraus,
1 stiklinė lydyto sviesto.

Sirupui:

1 ½ stiklinės cukraus,
1 stiklinė vandens,
1 šaukštas citrinos sulčių.

Gaminimo būdas:

1. Paruoškite filo tešlą: sumaišykite miltus ir druską, įminkykite sviestą. Kiaušinius išplakite su vandeniu, supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite. Perkelkite tešlą ant vaškuoto popieriaus, suformuokite rutulį ir leiskite pusvalandį pastovėti. Padalinkite tešlą į 5 dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 labai plonus kvadratus (20x20 cm). Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

3. Paruoškite įdarą: sumaišykite visus ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas. Kepimo skardą išklokite vienu tešlos lakštu, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos. Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.

4. Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min. Apipilkite baklavą puse šio sirupo. Kepkite 35-40 min. Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)