aA
Vienas iš naujesnių mano gaminių žiemai, labiau mėgstame mono-konservus, kai marinuojama viena rūšis daržovių, bet paragavus šio derinio, nusprendėme, kad rūsy tokio reikia turėti.
© Shutterstock nuotr.

Tai puikus garnyras virtai garuose paukštienai ar raudonai mėsai ar tiesiog gardi, maloniai aštri užkanda. Receptas atkeliavęs iš Pietų šalių, kur baklažanai auginami kone kiekviename darže ir ši daržovė yra labai mėgstama. Užsiauginti dar nepavyko, bet iš pirktinių pasigaminti tikrai verta.

12 mažų stiklainių (250 ml) reikia

4 kg baklažanų

1 kg raudonos paprikos

1 kg pomidorų

4 čili pipirų (apie 80g)

2 didelių česnako galvų

0,5 st tyro aliejaus

0,5 st 9% acto

1 st. cukraus

2 v.š. druskos

1 v.š. prieskonių mišinio „Cmeli-suneli“

Baklažanus nuplaunu, nusausinu ir supjaustau išilgai 0,5cm storio juostomis. Jas sudedu į puodą, užberiu druską ir palieku 2 val.

Gardumėlis: konservuoti baklažanų liežuviai
© Kūmutės virtuvė

Paprikas, pomidorus ir čili pipirus perplaunu po šaltu vandeniu, perpjaunu per pusę ir pašalinu žiedkočius. Iškratau pipirų sėklas. Rankine ar elektrine mėsmale stambiai sumalu paruoštus pomidorus, pipirus ir nuluptas česnako skilteles.

Išplaunu, iškaitinu ir ir išdžiovinu stiklainius ir dangtelius.

Puodą su baklažanais statau ant viryklės, įpilu šalto vandens, kad apsemtų viršutines juostas ir kaičiu ugnį. Nuo vandens užvirimo kaitinu 5-7min., tuomet baklažanus nukošiu ir grąžinu į tą patį puodą. Supilu maltų daržovių tyrę, aliejų, cukrų ir prieskonius, kaitinu iki užvirimo ir dar 5min., tuomet supilu actą, išmaišau ir daržoves sudedu į stiklainius. Užsuku dangtelius, apverčiu ir pridengiu, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma stiklainiuose.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Audringas savaitgalis Kijeve: vietos, dėl kurių čia keliauja tūkstančiai lietuvių (8)

Tūkstančiai lietuvių keliaują į Ukrainos sostinę ieškodami ten pigių pramogų, restoranų ir...

Kitokios šventės: Kūčių į restoraną su visa šeima, tradiciniai patiekalai – išsinešimui (26)

Dvylikos patiekalų vakarienė – iššūkis net ir patyrusiam šeimininkui. Šio Kalėdų...

Klausiamas dėl pažymų Skvernelis įkando Grybauskaitei, konservatoriams ir prisiminė dešimtmečio įvykius (771)

Klausiamas dėl mįslingo kreipimosi į specialiąsias tarnybas ir pareiškimų apie galimą Kremliaus...

Tėvas feisbuke šaukiasi pagalbos: paviešino 5-metės dukros prisipažinimą, kad ją muša patėvis (59)

Feisbuke tėvas paviešino įrašą, kuriame jo penkiametė dukra pasakoja, kad prieš ją smurtauja...

Evelina Anusauskaitė-Young: man sakė, kad su tokia figūra niekada nebūsiu popmuzikos atlikėja (42)

Lietuvą Evelina Anusauskaitė-Young paliko prieš penkerius metus, tačiau susidomėjimas ja, regis,...

Močiutės receptas: parodė, kaip pasigaminti pačius skaniausius žemaičių blynus video receptas

Kas geriau moka pagaminti žemaičių blynus nei tikra žemaitė močiutė ? Jei paklausysite jos,...

Unikauskas apie vėžį: kas jį sukelia, o kas tėra mitai (35)

Užsikrėtus žmogaus papilomos virusu , padidėja rizika susirgti vėžiu, LRT TELEVIZIJOS laidoje...

JAV suimta numanoma Rusijos slaptoji agentė Butina prisipažino (42)

Rusijos pilietė Marija Butina , Jungtinių Valstijų įtariama esant Maskvos vyriausybės slaptąja...

Laukti pavargusi Laisva Kalėdų proga pasididins krūtinę – apie operaciją pasisakė ir jos vyras (42)

Kada žmogus jaučiasi blogai? Kai jam kažko trūksta. Vieniems trūksta pinigų, antriems meilės, o...