Pavadinimas kilo iš karto, pamačius nuotrauką maisto fotografų svetainėje. Nors recepto ir nebuvo, viskas buvo pakankamai aišku, kad greituoju būdu nusipirkčiau reikalingų produktų ir pagaminčiau šį šedevrą. Iš tiesų, manau, kad šis kepsnys bus visų ateinančių švenčių stalo puošmena.
© kumucia.com

Šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – kalafiorai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet turiu įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo. Bandysim.

Vienam kepsniui reikia:

1 nedidelio kalafioro
0,5 kg kalakutienos ar vištienos faršo
0,5 a.š. druskos
8-0 skiltelių smulkiai kapotų česnako skiltelių
žiupsnio kmynų
žiupsnio aitriosios paprikos
0,5 st. džiūvėselių
100 g labai plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės

Gardumėlis: kalafiorų kamuoliai - ne tik stalo puošmena
© kumucia.com

Kalafiorui nupjaunu lapus ir kotą ir dedu į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8-10minučių, išgriebiu į koštuvą, nulieju kuo šaltesniu vandeniu ir palieku vėsti. Tuo metu išminkau faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.

Atsikerpu du didelius lakštus aliuminio folijos, sudedu juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dedu apvirtą kalafiorą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstau iki pat apačios. Imu šoninės juosteles ir jomis padengiu visą faršo masę. Folgos lapus pakeliu į viršų ir užspaudžiu, kad neliktų jokių tarpų.

Kamuolys keliauja į iki 180C įkaitintą orkaitę, kepu apie 45 min., tuomet foliją atidengiu, padidinu kaitrą iki 200 C ir kepu dar apie 15min.

Kepsnys skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pigių skrydžių bendrovės lėktuvais skraidantys lietuviai pasipiktinę: tai tęstis nebegali (167)

Keleivinio lėktuvo salonas – vieta, kurioje bilietą įsigijęs keleivis tikisi bent elementarios...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (39)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...

Indianos spauda: už aikštės ribų ramus, bet ant parketo sužvėrėjantis Sabonis „Pacers“ lieka mįsle (12)

2017-18 metų NBA pirmenybėms nenumaldomai artėjant prie visame pasaulyje laukiamo superfinalo,...

Dvigubą žmogžudystę Tauragės rajone surengęs vyras pareiškė: aš vis tiek nesėsiu (8)

Tauragės rajone esančiame Eidintų kaime gyvenanti šeštadienį nužudytos moters draugė...

Pirmasis pasimatymas: kas turi mokėti ir kiek pinigų reikėtų išleisti (362)

Tik 26 proc. moterų mano, kad per pirmąjį pasimatymą derėtų mokėti perpus arba už abu...

Etapai, kuriuos princas Williamas ir Kate Middleton norėtų kuo greičiau pamiršti: ašaros riedėjo ne kartą (1)

Kai šių metų balandžio pabaigoje Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona Catherine...

10 triukų, kaip per daug neišlaidaujant atnaujinti namus pagal paskutinę madą (4)

Norint atnaujinti namus madingiausiais šių metų elementais, nereikia apiplėšti banko. Štai...

Siaubo filmas Lietuvos kaime: pareigūnams liko tik spėlioti, ką kanibalas Ignacas jau spėjo suvalgyti (203)

2001 m. Ridley Scotto režisuotame filme „Hanibalas“ budresni žiūrovai nepraleido įdomios...

Trenerė Pajaujienė: pilnesni žmonės gali būti sveikesni už lieknas manekenes (50)

Atšilus orams daugelis pradeda ieškoti būdų, kaip nusimesti žieminį „kailį“. „Pirma...

Tauragės rajone tragedijos sukrėsti kaimynai: nužudęs du žmones puolė šaudyti į mus (101)

Po tragedijos Tauragės rajone, Eidintų kaime, vietos gyventojai vis dar neatsigauna po patirto šoko...