aA
© Fotolia nuotr.

Produktai:

2 – 4 baklažanai,
400 jautienos ir kiaulienos faršo,
1 pomidoras,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
150 – 200 g kietojo sūrio,
po 2 šakeles petražolių ir krapų,
majonezo arba grietinės,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išimkite minkštimą, palikite prie sienelių maždaug cm storio minkštimą. Puseles pasūdykite ir palikite 20 min.

2. Baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais, pasūdykite, palikite 20 min.

3. Nupilkite nuo baklažanų susidariusias sultis, nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.

4. Aptepkite baklažanų puseles aliejumi, pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 – 15 min.

5. Pasigaminkite įdarą. Pomidorus nuplaukite, kiek įpjaukite odelę, minutei įdėkite į verdantį vandenį. Paskui nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žalumynus susmulkinkite.

Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek aliejaus, apkepkite baklažanų minkštimo kubelius, kol suminkštės. Baklažanų gabalėlius sudėkite į dubenį, į keptuvę sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų, iškepkite iki minkštumo.

Suberkite česnako gabalėlius, dar 1 min. pakepkite. Svogūnus ir česnakus sudėkite į dubenį su baklažanais. Į keptuvę sudėkite faršą, pamaišydami iškepkite. Tada suberkite baklažanus, svogūnus ir česnakus, viską gerai išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

6. Sudėkite įdarą į baklažanų pusele, aptepkite grietine ar majonezu, apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 – 40 min.

Taip pat galite įdaryti cukinijas, paprikas ir pomidorus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Audringas savaitgalis Kijeve: vietos, dėl kurių čia keliauja tūkstančiai lietuvių (28)

Tūkstančiai lietuvių keliaują į Ukrainos sostinę ieškodami ten pigių pramogų, restoranų ir...

Kitokios šventės: Kūčių į restoraną su visa šeima, tradiciniai patiekalai – išsinešimui (35)

Dvylikos patiekalų vakarienė – iššūkis net ir patyrusiam šeimininkui. Šio Kalėdų...

Klausiamas dėl pažymų Skvernelis įkando Grybauskaitei, konservatoriams ir prisiminė dešimtmečio įvykius (790)

Klausiamas dėl mįslingo kreipimosi į specialiąsias tarnybas ir pareiškimų apie galimą Kremliaus...

Tėvas feisbuke šaukiasi pagalbos: paviešino 5-metės dukros prisipažinimą, kad ją muša patėvis (65)

Feisbuke tėvas paviešino įrašą, kuriame jo penkiametė dukra pasakoja, kad prieš ją smurtauja...

Evelina Anusauskaitė-Young: man sakė, kad su tokia figūra niekada nebūsiu popmuzikos atlikėja (49)

Lietuvą Evelina Anusauskaitė-Young paliko prieš penkerius metus, tačiau susidomėjimas ja, regis,...

Močiutės receptas: parodė, kaip pasigaminti pačius skaniausius žemaičių blynus video receptas (3)

Kas geriau moka pagaminti žemaičių blynus nei tikra žemaitė močiutė ? Jei paklausysite jos,...

Unikauskas apie vėžį: kas jį sukelia, o kas tėra mitai (37)

Užsikrėtus žmogaus papilomos virusu , padidėja rizika susirgti vėžiu, LRT TELEVIZIJOS laidoje...

JAV suimta numanoma Rusijos slaptoji agentė Butina prisipažino (51)

Rusijos pilietė Marija Butina , Jungtinių Valstijų įtariama esant Maskvos vyriausybės slaptąja...

Laukti pavargusi Laisva Kalėdų proga pasididins krūtinę – apie operaciją pasisakė ir jos vyras (53)

Kada žmogus jaučiasi blogai? Kai jam kažko trūksta. Vieniems trūksta pinigų, antriems meilės, o...