Siunčiu konkursui labai skanių, storų ir minkštų lietinių be kiaušinių receptą.

Ingredientai (10 vnt.):

1 kg kefyro (naudojau 2%)
2 st. miltų (naudojau speltos)
2 v.š. cukraus (naudojau nerafinuotą rudąjį)
1 a.š. druskos (naudojau rožinę himalajų)
1 a.š. sodos
2 v.š. kukurūzų krakmolo
Sviestas lietiniams patepti
Aliejus arba ghi sviestas kepimui

Paruošimas:

1. Į didelį dubenį pilame kefyrą, beriame visus likusius ingredientus ir užmaišome tešlą (turėtu gautis šiek tiek tirštesnė nei įprasta lietiniams). Tešlą atidedame į šalį 20 min.

2. Įkaitiname keptuvę (pas mane 24 cm.) su 1 v.š. aliejaus arba ghi, pilame tešlą (~ 1 samtis) ir apkepame iš abiejų pusių.

3. Iškeptą lietinį dedame į lėkštę ir aptepame sviestu.

4. Lietinius tiekiame su grietine, lydytu sviestu, sirupu ar uogiene. Įdarytus varške lietinius apkepame iš abiejų pusių. Neilgai, kad tik varškytė sušiltų.

Skanių ir sočių Užgavėnių!

Oksana

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)