aA
Šį patiekalą gaminau pirmą kartą, be to, niekada nėra tekę ragauti. Kadangi nežinau tikrojo kiniškų blynelių skonio, nežinau kaip vertinti savuosius, kaip bebūtų skonis mane džiugina!
Kinų blynai
Kinų blynai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Valgant juos ką tik iškeptus, skonis šiek tiek priminė čeburekus. Į mūsų tradicinius blynus šie panašūs tik tuo, kad yra apvalūs ir kepami keptuvėje, mieliau juos vadinčiau ne blynais, o paplotėliais.

Puikus užkandis, planuoju išbandyti įvairesnius įdarus. Kadangi neturėjau jokio padažo, tai man šie blyneliai pasirodė kiek per švelnaus skonio, tad kitą kartą dėčiau papildomai mėgstamų prieskonių.

Tešla gaunasi šiek tiek kaprizinga – lipnoka,perkeliant blyną į keptuvę prireikė šiek tiek kantrybės, nes keliose vietose vis prilipdavo prie pagrindo, kočiojant irgi, kai kuriose vietose įtrūko, bet čia ne problema, iškepus to nė nematyti! Asmeniškai man, skaniausia valgyti dar šiltus!

4 blynams reikės:

2 st. ( stiklinė 260 ml ) miltų;
1 st. virinto karšto vandens;
1 a.š. druskos;
1 st. smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;
porą šaukštų sezamo aliejaus ( naudojau alyvuogių aliejų).

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, druską, pilame vandenį ir minkome apie 5 minutes. Suformuojame rutulį, apdengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Vėliau tešlą supjaustome į 4 dalis.

Imame vieną gabaliuką suformuojame rutuliuką ir rankomis suplojame, minkome ~20 cm skersmens apskritimą, aptepame alyvuogių (sezamo) aliejumi, dedame svogūno laiškus. Tešlą susukame į vyniotinį, o ta vyniotinį susukame į spiralę, rankomis suplojame ir atsargiai išminkome ~17 cm apskritimą. Tą patį padarome su likusiais trimis gabaliukais.

Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus, kepame ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Iškepus dedame į lėkštę išklota popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Paskutines Floydo George'o gyvenimo akimirkas matęs draugas: niekada to nepamiršiu vadino „švelniuoju milžinu“ (59)

Jungtines Valstijas drebina protestai, išprovokuoti sulaikymo metu mirusio juodaodžio likimo. 46...

Atostogų dėlionė: ilgai sukauptos dienos jau greit pranyks ir kada gaunama didesnė atostoginių suma (2)

Po beveik mėnesio, liepos 1 d., baigiasi laikotarpis, kai dirbantys asmenys gali išnaudoti iki 2017...

Patvirtinti 5 nauji koronaviruso atvejai – dalis susiję su ketvirtadienio užsikrėtusiais (36)

Penktadienį nustatyti dar penki koronaviruso atvejai, siejami su šeimos šventėmis, pranešė...

Nausėda apie skandalingus sulaikymus: galiu patikinti, kad tai tikrai dar ne pabaiga (103)

Prezidentas Gitanas Nausėda patvirtino, kad per prezidento rinkimų kampaniją Lietuvos verslo...

Ir vėl fiasko: netikėtai užtrauktas stabdis gali atsiliepti miestų plėtrai (45)

Verslas Lietuvoje – ne vien svarbi ekonomikos variklio dalis. Jis aktyviai prisideda ir prie...

Vairuotojams į taisykles nusispjauti: per dvi valandas dešimtys nubaustų, o vis tiek važiuoja

„Prašome pagalbos“, – tokį laišką „Delfi“ redakcija gavo iš Vilniaus viešojo...

Per susirinkimus ir toliau rekomenduojama dėvėti kaukes (3)

Nors karantino sąlygos švelnėja, žmonės ir toliau raginami atsakingai rūpintis rankų higiena,...

Lukašenka: Astravo AE pirmasis reaktorius bus įjungtas netrukus (14)

Astravo atominės elektrinės pirmasis reaktorius bus įjungtas netrukus, penktadienį pareiškė...

Ekspertai apie katastrofą Sibire: žala gali būti neatitaisoma  Putinas plūstasi: ar jūs ten sveiko proto? (439)

Po incidento Norilske aplinkosaugos grupės įspėja – dėl išsiliejusių degalų kiekio ir upės...

|Maža didelių žinių kaina