aA
Šį patiekalą gaminau pirmą kartą, be to, niekada nėra tekę ragauti. Kadangi nežinau tikrojo kiniškų blynelių skonio, nežinau kaip vertinti savuosius, kaip bebūtų skonis mane džiugina!
Kinų blynai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Valgant juos ką tik iškeptus, skonis šiek tiek priminė čeburekus. Į mūsų tradicinius blynus šie panašūs tik tuo, kad yra apvalūs ir kepami keptuvėje, mieliau juos vadinčiau ne blynais, o paplotėliais.

Puikus užkandis, planuoju išbandyti įvairesnius įdarus. Kadangi neturėjau jokio padažo, tai man šie blyneliai pasirodė kiek per švelnaus skonio, tad kitą kartą dėčiau papildomai mėgstamų prieskonių.

Tešla gaunasi šiek tiek kaprizinga – lipnoka,perkeliant blyną į keptuvę prireikė šiek tiek kantrybės, nes keliose vietose vis prilipdavo prie pagrindo, kočiojant irgi, kai kuriose vietose įtrūko, bet čia ne problema, iškepus to nė nematyti! Asmeniškai man, skaniausia valgyti dar šiltus!

4 blynams reikės:

2 st. ( stiklinė 260 ml ) miltų;
1 st. virinto karšto vandens;
1 a.š. druskos;
1 st. smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;
porą šaukštų sezamo aliejaus ( naudojau alyvuogių aliejų).

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, druską, pilame vandenį ir minkome apie 5 minutes. Suformuojame rutulį, apdengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Vėliau tešlą supjaustome į 4 dalis.

Imame vieną gabaliuką suformuojame rutuliuką ir rankomis suplojame, minkome ~20 cm skersmens apskritimą, aptepame alyvuogių (sezamo) aliejumi, dedame svogūno laiškus. Tešlą susukame į vyniotinį, o ta vyniotinį susukame į spiralę, rankomis suplojame ir atsargiai išminkome ~17 cm apskritimą. Tą patį padarome su likusiais trimis gabaliukais.

Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus, kepame ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Iškepus dedame į lėkštę išklota popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus.

Skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nausėdos štabas atvertė kortas: pateikė išlaidas ir papasakojo, koks buvo planas A ir planas B (46)

Vienų pajamos neskaidrios, o kitų – neefektyvios – tokias kritikos strėles vieni į kitų puses...

Griuvena – verta aukso puodo: apie kuklų butą apleistame name sukasi NT rykliai kvadrato kaina – 10 tūkst. eurų (22)

Vertas tikro aukso puodo, – taip būtų galima apibūdinti šiuo metu varžytinėse parduodamą...

Pareigūnai apie 13 metų visoje Europoje ieškotą lietuvį: jis tapo sunkiai atpažįstamas (6)

Trylika metų slapstęsis Marius Civinskas pastaruoju metu nebebuvo panašus į tą, kurio nuotrauka...

Tarp dviejų supervalstybių didėja įtampa, JAV jau užleidžia svarbią poziciją (1)

Didelė pasaulio dalis jau perima Kinijos viziją dėl griežtai kontroliuojamo interneto, teikdami...

Unikalu: pirmasis Rūtos interviu – apie spaudimą, Chucką Norrisą ir norą garsinti Lietuvos vardą (58)

„Ant savo treniruočių plaukimo lentelės esu užsirašiusi: „ Chuckas Norrisas suskaičiavo iki...

Karbauskis: po Prezidento rinkimų galime nutraukti visus parlamentinius tyrimus Širinskienė neprieštarauja (121)

„Valstiečių“ lyderis sako matantis galimybę, kad visi valdančiųjų Seime inicijuoti...

Paskutinis Theresos May žingsnis skandina jos vyriausybę, palieka net ištikimiausi sąjungininkai (7)

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May ketvirtadienį susidurs su savo politinės karjeros...

„Valstiečiai“ prezidento rinkimuose remia Nausėdą, „kad nelaimėtų Šimonytė“ papildyta 10:15 (363)

Ketvirtadienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos valdyba priėmė sprendimą...

Staigus Trumpo manevras: kodėl tvenkiasi naujo karo debesys ir kuo tai gali baigtis (454)

Visi nebūtini JAV ambasados Irake darbuotojai privalo palikti šalį. Toks įsakymas, augant...